Több fronton gyakorol nyomást az önkormányzat a közös együttélés szabályait megsértő vendégmunkásokra. Ismét ellenőrzéseket kért az illetékes hatóságoktól, de fokozott lépésekre kérte a helyi rendőrőrsöt és a mosonmagyaróvári közrendvédelmi osztály vezetőjét is a múlt héten. Mindkét poszton új parancsnok vette át a feladatokat, akik már a főbb városi közbiztonsági célokról egyeztettek Lőrincz György polgármesterrel múlt héten.

A jánossomorjai rendőrőrsöt márciustól Bán József Zoltán őrnagy irányítja, aki a mosoni székhelyű rendőrőrsöt is vezette korábban, így nagy tapasztalattal bír a társadalmi normákat sértő társaságok megfékezésében – hangsúlyozták felettesei a helyi gondokra reflektálva. A város elsősorban a viselkedési normák betartatását kérte, amit a kritikus időpontokban gyakorolt közterületi jelenléttel lehet fokozni, akár gyalogos, akár autós járőrözéssel. Lőrincz György polgármester elmondta, a helyi közvélemény egyik legfontosabb közbiztonsági kérdése továbbra is az egyes albérletek, munkásszállások körül kialakult rendbontás. Több friss esetről is tud a város, ami a tavaszi szezon megkezdésével megérkezők számlájára írható, és sérti a város közös együttélési szabályait. A polgármester kiemelte, ahogy tavaly, úgy idén is több hatóság által egyszerre végrehajtott munkásszállás-ellenőrzéseket kezdeményeztek az elmúlt hetekben az illetékes hivataloknál, amiben számít a rendőrség szerepvállalására is. Tavaly nyáron az önkormányzat kérésére a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal öt hatóságot összefogva razziázott a szállásoknál. 

 

Bán József rendőr őrnagy 1992-től teljesít szolgálatot, 5 évet Borsod megyében dolgozott, majd ’97-től lébényi körzeti megbízottként 16 évet szolgált. Ezt követően járőrvezető, majd a mosoni székhelyű Szigetköz rendőrős parancsnoka lett. 2019. márciusától a jánossomorjai őrs parancsnoka.

Szó esett a 86-os főút és az andaui út nagy közlekedési kihívásairól is, ami szintén komoly feladatot ró rendőreinkre. Szűcs Róbert, a mosonmagyaróvári rendvédelmi osztály újonnan kinevezett vezetője pedig az önkormányzat és a rendőrkapitányság közötti kiváló együttműködést, a város támogatását is megköszönte. Hangsúlyozta, Jánossomorja kiemelt figyelmet kap az illetékességi területen, illetve tájékoztatta a polgármester arról, hogy a város rendőri állományát korábban jelentősen érintő, a déli határra történő elvezénylések száma jelentősen csökkent mára.

Lőrincz György polgármester a beszélgetés során méltatta az őrs munkatársainak eddigi lépéseit is az ügyben, egyben a város nevében is megköszönte a korábbi parancsnok, Csombók Imre munkáját – aki hegyeshalmi parancsnoki beosztásba került.

JTV  – HT

 

-hirdetés- -hirdetés-