Igazán modern szellemiséggel nyúlt a klasszikusokhoz a Győri Ütőegyüttes és a győri táncművészeti iskola, akik hétfőn adtak koncertet a művelődési házban, a Filharmónia bérletes sorozaton belül. A produkcióban ütőhangszereken hallgathattunk meg olyan klasszikus műveket, mint például az Egy kiállítás képei. Ezt a táncosok egészítették ki, akik koreográfiáikban az érzelmeket, egyes szereplők jellemeit, sőt, még vadmadarakat is bemutattak a közönségnek. A gyerekek számára szokatlan ütőhangszerek is megjelentek.

Az 1974-től működő együttes a latin, afrikai és jazz muzsikáktól a klasszikusokig sok zenét játszik. Sajátosan alakítanak át ismert darabokat dallamhangszereikre, vibrafonokra, marimbákra. A gyerekek a zenék hangulatait is megismerhették és azt is, a balettban milyen mozdulatok szolgálnak az adott hangulatok, érzelmek kifejezésére.

Az előadás végén a vállalkozóbb szellemű gyerekek együtt táncolhattak a táncművészetis diákokkal a színpadon, az együttes muzsikájára.

A bérletes sorozatban legközelebb a jazz világába kukkanthatunk be, a Jazz a lelke mindennek című koncerttel a Jazzformers együttes segítségével. A Filharmónia sorozat jánossomorjai előadásait a zeneiskola is segíti, a gyerek részvételét pedig az önkormányzat is támogatja.

 

 

 

JTV – HT

 

 

 

 

önkormányzat is támogatja.
DEMÓ

-hirdetés- -hirdetés-