Kirakták, majd kiállították, különleges tárlat nyílt meg pénteken a Helytörténeti Gyűjteményben. Helyi és környékbeli lelkes puzzle-rajongók mutatták meg milyen képeket, alkotásokat lehet a kirakós segítségével varázsolni.

A repertoár pedig nagyon széles, a pártíz-darabos gyermek kirakósoktól egészen a 4000 darabos földtérképen át sok műalkotást hoztak a kiállítók. Elmondták, a puzzle mindenkire nyugtató hatással van, kirakása közben az ember elfelejti a gondjait és csak arra koncentrál, hogy megtalálja a megfelelő, soron következő darabot a rendszerbe.

A kétdimenziós képek mellet háromdimenziós alkotásokat is láthatunk a kiállításon, megelevenedik a Budai vár és a Mátyás templom is. A Nagyné Jókuti Edit, Veresné Lőrincz Andrea és Lőrinczné Kováts Ildikó által összeállított, és Lacknerné Fördős Klára művelődésiház-igazgató által megnyitott kiállítást még két hétig lehet megtekinteni, a látogatók pedig egy tombolajegyet is kapnak, hiszen a kiállítás végén három alkotást kisorsolnak a szervezők közöttük, remélve, hogy ettől más is kedvet kap a kirakózáshoz.

KÉ – JTV

-hirdetés- -hirdetés-