Országos sikert aratott a Képregény Küldetés, a jánossomorjai könyvtár szakköre, ahol nemcsak ismerkednek a képregényekkel a felnőttek és fiatalok, hanem rajzolhatnak is. A foglalkozásról több szakmai fórumon is tartottak már előadást az elmúlt hetekben, de egy jótékony célú képregényes akcióval is megkeresték a szervezőket.

Újra évadot nyitottak a képregényért rajongó kicsik és nagyok a jánossomorjai könyvtárban. A három éve működő klub, a Képregény Küldetés helyi rajongó szakértők által működtetett szakkör, ahol megismerkednek a külföldi és hazai képregényekkel, és maguk is kipróbálhatják a rajzolást. A téli pihenő során azonban számos országos sikert ért el a projekt, amit szintén örömmel fogadtak a tagok. A hazai könyvtári szakmai szféra is felfigyelt a sikertörténetre, több előadáson mutatta be a projektet Kocsis-Szombathelyi Adrienn könyvtáros, Budapesten és Debrecenben is. A program sikerében a gyerekek fejlesztése és a könyvtár új funkciókkal való megtöltése is szerepet játszik.

A klub alapítója, Köböl György pedig a hazai képregényes szakmától kapott elismeréssel felérő figyelmet. Több kiadó is képregény-adományokkal támogatja a küldetést, így például a jól ismert Hahota és Kockás füzetekből 5000 darabot kaptak, amit hamarosan szétosztanak helyi és környékbeli iskolák, könyvtárak között, de testvér-településünkre is visznek a magyar nyelvű kiadványokból. De a program a hazai éves képregényes találkozón is bemutatkozhatott.

A Képregény Küldetés tavasszal kéthetente várja az érdeklődőket, péntekenként a gyerekek rajzolhatnak Rózsa Richárd társszervező vezetésével, szombatonként pedig a nagyobbak beszélgethetnek a rendszeresen meghívott, kiemelkedő hazai alkotókkal. A könyvtár pedig rendszeresen bővülő képregény-állománnyal várja az olvasókat, ami szintén ritkaságszámba megy a hazai könyvtárak között, de a jó példa ragadós…

 

JTV – HT

 

-hirdetés- -hirdetés-