Nyitótánccal, feldíszített bálteremmel és jó hangulattal várta a bálozókat a központi iskola szülői munkaközössége, akik először rendeztek idén bált az iskola szülőinek, támogatóinak összefogására, illetve, mint kiemelték, hogy példát mutassanak a színvonalas rendezvényszervezésre. A Tititá Néptáncegyüttes nyitótánca a mulatós hangulatot igyekezett elcsepegtetni a közönség sorai között szombaton este a művelődési házban, nemcsak táncbemutatóval, hanem egy közös keringőzés erejéig is.

A szülői szervezet nemcsak a saját közösségének erősítéséért szervezte a bált. A város korábban kidolgozott ifjúsági koncepciójának része, hogy színvonalas szórakoztató rendezvényeknek adjon helyet a város. Erre szerettek volna példát mutatni a szervezők. A bevétellel pedig egy helyi fiataloknak szóló rendezvényt, valószínűleg egy sportnapot szerveznének, támogatnának idén – mondta el Molnár Gábor szülői szervezeti elnök, szervező.

A város fiatalságáért több kezdeményezés is elindult már Jánossomorján az elmúlt években, több-kevesebb sikerrel. Az biztos, hogy a helyi fiatalságot nehéz megszólítani. Az iskola most főleg azokra fókuszálna, akik nemrég maradtak ki az iskolapadból, és még erős a kapcsolatuk az intézménnyel, hangsúlyozta Neubergerné Berta Barbara, a központi alsó tagozat vezetője, szervező. A szülők és az iskola által szervezett bálon teljesen megtelt a művelődési ház, közel 300-an szórakoztak, buliztak. Az iskola igazgatója meg is köszönte a szervezők munkáját, sok sikert kívánva a célok eléréséhez. A vacsora után aztán hajnalig tartott a tánc a feldíszített bálteremben.

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-