A mondanivalót és szavalhatóságot tekintve is nagy fába vágták a fejszéjüket a jánossomorjai diákok, amikor Ady Endre előtt szavalóversennyel tisztelegtek. Ady Endre, a magyar líra egyik kiemelkedő költője éppen száz esztendeje halt meg. Ebben az évben több programmal is rá emlékeznek országszerte. A jánossomorjai iskola most egy szavalóversennyel csatlakozott az rendezvénysorozathoz. A könyvtárban gyűltek össze a gyerekek múlt hétfőn, hogy évfolyamonként elmondhassák egymásnak az általuk kiválasztott Ady-művet.

Galéria a képre kattintva!

A versek között a RizikóFaktor zenekar a költő általuk megzenésített verseit játszotta. Minden évfolyam jól birkózott meg a nehéz művekkel, több előadást is megdicsért az eredményhirdetésen a háromtagú zsűri, akik azt tartották fontosnak, hogy a vers üzenetét át tudják adni a kis szavalók.

A verseny szervezője, Horváth Klaudia tanárnő a rendezvénnyel nemcsak a költő emlékét kívánta megőrizni, hanem a versek szeretetét is szerette volna megerősíteni a gyerekekben. Az Ady Endrére való emlékezés még folytatódik, áprilisban, a költészet napján egy Ady köré épített esten hallhatjuk újra a szavalók és a dalok egy részét, hogy a város is emlékezzen az egyik legnagyobb magyar költőre.

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-