Villantak a labdák, ültek a poénok a szombati Balassi-kupán a művelődési házban. Közel harminc ping-pong játékost üdvözölhetett a szervező jánossomorjai asztalitenisz szakosztály a reggeli megnyitón. A nyolc év alatt a Balassi-kupa a megyei élvonalat felsorakoztató versennyé vált. Párosban és egyéniben is játszottak egymással, de azért a legfontosabb mindig a barátság volt. Neveztek a legmagasabb szinten játszók, utánpótlás-játékosok, de a szlovákiai Bakáról is érkeztek játékosok.

 

 

Az erőmű melletti, 1200 fős falucska két csapattal versenyez országos és megyei szinten is. Egy lelkes edző által maga köré gyűjtött gyerekekkel kezdték, egy kis sufniban játszva, húsz éve. A jánossomorjai szakosztály irigyli ezt a példát, ugyanis idehaza az utánpótlással akad gondja a ping-pongosoknak. Vannak sikeres játékosok, de kevesen járnak edzésre, sokan elkezdték, de abbahagyták a sportot. Az edző és a vezetők is a kitartás hiányára vezetik vissza a – remélhetőleg csak átmeneti – utánpótlásjátékos-hiányt.

 

 

A tornán részt vett Lung Dániel, a Győri Elektromos extra ligás játékosa is. Az extra liga a legmagasabb szint, ahol az ország tíz legjobb csapata játszik. Az egyesületében gyerekekkel is foglalkozó Dániel tavaly több mint tíz helyet lépett előre, jelenleg az ötödik a hazai ranglistán. Ő is azt hangsúlyozta, a ping-pong, kemény edzésekkel, sok lemondással jár, de a kitartás és a sok gyakorlás hozza meg a sportsikereket. De a tornán részt vevő gyerekek is a kitartásra tudnák biztatni a jánossomorjai sporttársakat, hiszen az asztaliteniszben a játék öröme sok tanulás után jön meg.

 

 

 

 

Jánossomorja a tavalyi kettő helyett most egy csapattal működik a megyei bajnokságában, többen máshol folytatták. A vezetők az utánpótlásra alapoznának, ezért is várják az érdeklődő, és kitartó fiatalokat a heti három délutáni edzésre a művelődési házba.

 

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-