Felpöröghet a kilométerszámláló a város külterületi útjain, már ami a megújított kilométereket illeti. A kavicsterítéshez azonban a helyi gazdák segítségét kérte – és kapta is meg – az önkormányzat a múlt heti egyeztető találkozón.

 

A város óriási, közel 90 km-es külterületi úthálózattal rendelkezik. Felújításokat a gazdákkal összefogva több éve végez az önkormányzat, ám a kiterjedt hálózat miatt az általános helyzet lassan javul. Az átfogó felújítás túlnő az önkormányzat lehetőségein, mint tavaly hangsúlyozták az érintettek: Erre állami forrást várna az önkormányzat, különben lehetetlen a feladat elvégzése.

Ám most, ha nem is teljes, de nagy mértékű javulás lehetősége előtt áll a város, közölte Lőrincz György polgármester a helyi gazdákkal tartott hagyományos fórumon, szerdán, a városházán: Az önkormányzat a helyi ASDAG-kavicsbánya folyamatban lévő bővítése során jutányos áron jut felszíni, meddő kavicshoz a céggel való jó kapcsolata révén. Ugyanakkor a korábbi városi felújításokból származó, nagy mennyiségű bontott építései törmeléket is ledaráltatta a város nemrég, ebből közel 3000 köbméter teríthető törmelék keletkezett. Az újrafelhasználás érdekében történt darálás közel 2 millió forintos beruházás volt.

 

 

E kettő kombinálásával megfelelő útfelület hozható létre a külterületeken, hangsúlyozta a fórumon Bella Sándor a városüzemeltető vezetője. Ezekkel megfelelő állapotba hozható azon utak zöme, amiket a legtöbbet használnak a helyi gazdák. Ezeket már tavaly, közösen határozták meg a gazdák képviselői és a városüzemeltető.

A helyi gazdatársadalmat arra kérte most a városvezetés, szállítókapacitásukat állítsák csatasorba a közös cél érdekében, hiszen a törmeléket el kell szállítani a kitermelési helyről az utakhoz. A fórum képviselői együttműködésükről biztosították az önkormányzatot, így a nagyszabású útjavítás akár még a tavaszi munkák beköszönte előtt elkezdődhet.

 

 

 

A gazdafórumon a város tájékoztatta a mezőgazdászokat az őket érintő legfontosabb városi beruházásokról és tervekről is, de a gazdák is több kérdést felvetettek a városvezetőknek, több orvosolni való kisebb ügyről is szó esett.

A városvezetés a ciklusban rendszeresen tart egyeztetéseket a különböző ágazatok képviselőivel, hogy kötetlenebb légkörben tájékoztathassák egymást a fontos ügyekről, gondokról, célokról. A gazdák a településrészeken kapcsolattartó képviselőket is jelöltek ki maguk közül, akik rendszeresen közvetítenek a város és a helyi agrár-szakemberek között.

 

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-