Zenés újévköszöntőre invitálta a városlakókat ismét a Jánossomorjai Fúvós Egyesület. Hagyományos újévi koncertjükön azonban – szokás szerint – nemcsak a hagyományos német fúvószenék csendültek fel.

Ifjabb Dravetzky István kürtjátéka nyitotta meg a XII. újévi hangversenyt a Balassi Bálint Művelődési Házban szombat este. A Jánossomorjai Alapfokú Művészeti Iskola növendéke Richard Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok című darabjából játszotta a főszereplő, Walter versenydalának átiratát, amit Török Adél zongoratanárnő kísért.

A Jánossomorjai Ifjúsági Fúvószenekar idén is fellépett a koncerten. A művészeti iskola jelenlegi és egykori tanítványaiból, valamint tanáraiból álló zenekar tőlük megszokott, fiatalos feldolgozásokat játszott.

Holczinger Lajos, a Mosonyi Mihály zeneiskola furulyatanára egy Bach menüettet adott elő. A német nemzetiség hagyományainak megőrzéséért is sokat tevő művész tavaly a Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért nemzetiségi tagozat díját vehette át.

 

Galéria a képre kattintva!

 

Egy régi német köszöntővel kívánt boldog újévet a mosonmagyaróvári Heidenröslein német nemzetiségi dalkör. A Marquetantné Wágner Ilona vezette énekkar 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a környékbeli és magyarországi német dalokat, népdalokat összegyűjtsék, bemutassák, valamint a német nyelvterület népdalait, és német szerzők műveit tolmácsolják.

Az estet a házigazda Jánossomorjai Fúvós Egyesület műsora zárta. Wennesz József karnagy novemberben a Landesrat magyarországi kórusok, tánckarok országos tanácsának legnagyobb kitüntetését, a Joseph Gungl díjat vehette át, 50 éves zenei tevékenységéért. 

Az újévi koncert után hagyományosan pezsgővel koccintottak a fellépők a közönséggel, akik közül sokan évről-évre eljönnek. A hangverseny adományaival az együttest támogatta a közönség, az idei bevételből hangszereiket javíttatják.

A városi rendezvényeken ebben az évben is rendszeresen fellép majd az Egyesület, legközelebb a Sváb- és Zenészbálra várják a fúvószene kedvelőit.

 

 

IVV – JTV

-hirdetés- -hirdetés-