Kiélezett, de mégis sok nevetéssel tarkított küzdelemben a fiúk győztek ismét. Már több mint húszéves hagyomány Jánossomorján az apák és fiaik labdarúgó mérkőzése, ami a játékon kívül különleges hangulatával is meghatározó a családok számára – hiszen a szurkolók között az anyukák, lányok is ott vannak. Ezért a gólok mellett fontos volt a jókedv, a nevetés és a közös játék is.

 

 

Közel két évtizede játszanak a két ünnep között a focibarát apukák a feltörekvő fiatalokkal. Az első időkben még érthetően a gyerekek voltak hátrányban, de az apukák már akkor is remélték, eljön az idő, amikor már ők futnak az eredmény, és a megnövő gyerekek után. Ez pedig hamar elérkezett. A gyerekek már felnőttek, energikusak és gyorsak. De még a szerencse is az ő oldalukon volt ezen a napon, ötször a kapufa és a fiúknak védett. Így a végeredmény 8:7 a fiúk javára.

 

 

A legkisebbeknek még a pályára lépés is nagyon nagy érték volt, hiszen apukájuk ellen játszhattak végre. A nagyobbaknak pedig a bizonyítás mellett a tanulási lehetőség is megbecsült érték volt a pályán. A szervező apukák a játék öröméért őrzik a hagyományt és persze az érzésért, hogy a gyermekeikkel játszhatnak egy jó meccset. Nikházi Árpád főszervező elmondta, a hosszú évek miatt a meccsen már emlékezniük kell azokra is, akik sajnos már nincsenek közöttünk. De reméli, hamarosan már a fiúk csapatából is igazolhatnak az apukákéba játékosokat.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-