Több éves kihagyás után újra nyugdíjas egészségnapot szerveztek Jánossomorján. Több mint százan vettek részt a Balassi Bálint Művelődési Házban tartott rendezvényen, ahol előadások, szűrővizsgálatok és ételkóstoló is színesítette a szombati programot. A szűrővizsgálatok a látásról, hallásról, és az erek állapotáról is visszajelzést adtak. Lehetőség nyílt bőrgyógyászati vizsgálatra, a bioptron lámpa kipróbálására, valamint a vérnyomás, vércukor és a koleszterinszint ellenőrzésére is. A nagyteremben az egészséges táplálkozásról tartottak előadásokat. A testmozgásról szóló témák időnként meg is mozgatták a hallgatóságot.

 

Az igazán szeretett mozgásforma kiválasztását, a mozgás változatosságát és talán legfontosabbként a jókedvet, az arra való törekvést és a közösséget ajánlotta előadásában Dr. Nagy Mária háziorvos is.

 

Az ételkóstolók is vonzották az érdeklődőket. Mindenki saját finomságokat mutatott be, megosztva a tapasztalatokat az elkészítés lépéseiről és az egészség ízletes megőrzéséről. A rendezvény pozitív fogadtatásra talált, a programokon nem csak helyi, hanem környékbeli nyugdíjasok is nagy számban vettek részt. A szervezők értékes fődíjjal igyekeztek vonzóbbá tenni a rendezvényt, mely jó kiindulópontja lehet a további programoknak. A növekvő érdeklődésre számítva a nyugdíjas klub tervei között egy hasonló felépítésű, de nagyobb szabású, szabadtéri rendezvény szerepel a jövő évi programtervben.

JTV – PK

 

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-