Vajon mik a fiatalok igényei Jánossomorján? Erről a témáról szeretett volna beszélni sok helyi szakember a város fiataljaival, de a kérdés kissé átalakult: inkább a hol vannak a fiatalok volt aktuális: Kis számban képviseltette magát a helyi ifjúság a városi könyvtárban, szombat délután tartott Alapos Társalgás Galéria nevű fórumon.

 

 

Kocsis Péter ifjúsági referens fiatalokat, városvezetőket és a város életét tevékenyen formáló személyiségeket invitált a könyvtárba. Különböző témák szerint próbálták feltárni azt, mire lenne szüksége a helyi fiatalságnak, hogy néz ki a mai fiatalok egy napja, milyennek látják Jánossomorját, mi az, amit jónak, mi az, amit rossznak tartanak benne. A fiatalok elmondhatták közéletet, várost érintő észrevételeiket, igényeiket is. A résztvevők csekély száma az értékes eredményen nem látszott meg.

 

 

Hasznos ötletek születtek, ami mindenképpen ösztönzést ad a folytatásra is. Ezért az ifjúsági referens további beszélgetéseket is szervezne, természetesen a fő célok között az egyre több fiatal motiválása is megjelent. Mint elmondta, a helyi ifjúsági klub ismét szünetel, megújulás előtt áll, ezért várják azokat a tevékeny fiatalokat, akik újragondolnák a teret, ötleteikhez segítséget kérnek. Erre a Facebook közösségi oldalon futó Előkert oldal is alkalmas.

 

 

 

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-