Újra vidám feladatokkal bizonyíthatták az ötödikesek, hogy már megértek a felsőre, és ezután a gólyaesküt is letehették. Az új felsősök avatása régi hagyomány az iskolában. Igazi főzőműsorba csöppentek a gyerekek pénteken délután, a gólyabál egyik előzetes feladata az volt, hogy minden osztálynak egy különleges receptet kellett kitalálnia, amiben a tanulók voltak a hozzávalók. Miután minden osztály kifőzte magából a legjobbat, majd ügyességi játékokon kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. Az egyik legviccesebb feladatnak az bizonyult, mikor a férfi osztályfőnököket lánynak, míg a női osztályfőnököt férfinak kellett beöltöztetni.

Galéria a képekre kattintva!

 

Minden osztály nagy erőbedobással igyekezett minél jobb teljesítményt nyújtani. Nemcsak az ötödikesek próbáltak sokat és készültek a gólyabálra, a DÖK-ösök is már hetek óta tervezgették, hogy milyen feladatokkal állítsák szembe az új nebulókat.

 

 

A feladatok után büntetés várt azokra, akik az elmúlt egy hónapban nem hordták rendesen a gólya jelvényüket. Az est csúcspontja pedig a Gólyaeskü volt. Gólyacsőrökkel és fél lábon állva fogadta meg az ötödikes sereglet, hogy igazán méltó és jóravaló ötödikes lesz. A büfében a szülők, segítők keze által sok sütemény, szendvics is várta a gyerekeket. A gólyabál felszabadult, igazi kamaszos záróakkordja persze a diszkó, ahol mindenki kibulizhatja magát, ha nem is hajnalig, csak este hétig, de mégis egy kicsit érettebb felsős ötödikesként.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-