Nemcsak olvasókat várnak a könyvespolcok, hobbijaikban, munkájukban is nagy segítséget tud nyújtani sokaknak a Városi Könyvtár, amely sok programmal igyekezett e lehetőségeket megmutatni az Országos Könyvtári Napok keretében október első hetében.

A Városi Könyvtár idén is programsorozattal várta az olvasókat, csatlakozva az Országos Könyvtári Napok rendezvényeihez. Kocsis-Szombathelyi Adrienn elmondta, a könyvtár más funkcióit is meg szerették volna mutatni ezen a héten. A parkban különleges irodalmi vetélkedő várta a diákokat pénteken, ami főleg a mesékhez, meseszereplőkhöz kapcsolódott, hiszen a szabadtéri időtöltésben is jó társunk lehet a könyv. A csapatok itt különleges és vicces feladatok során gyűjthettek pontokat és kereshettek meg a fák, bokrok köz elrejtett könyvekből annyit, amennyit csak tudnak.

 

Galéria a képre kattintva!

 

De a héten a babhordozókról is hallhattunk előadást, ahol a téma avatott szakértője beszélt a kisbaba számára legideálisabb hordozási mód fajtáiról, trükkjeiről és arról is, hogy hol szerezhetjük be a legjobb darabokat a leggazdaságosabb áron.

Kézműves szakkörökkel is várt sokakat a könyvtár a hét több délelőttjén, drótból is hajlíthattak díszeket a gyerekek. Ezzel mind-mind azokat a hobbikat szerették volna megmutatni, amikben a könyvtár is segítséget nyújthat.

A hét utolsó programja már egy más, könyvtárban is kutatható témához, a helytörténethez kapcsolódott. A vasútállomás melletti ki- és betelepítési emlékpont különleges utasokkal telt meg, ahol felidézték a sorstragédia emlékeit is.

Mosonmagyaróvári diákok és felnőttek érkeztek idea a mosonmagyaróvári múzeum szervezésében, hogy jánossomorjaiakkal közösen egy túrán vehessenek részt a belváros helytörténeti kincsei mentén. Itt Szilágyi Dániel muzeológus, korábban a város pályázatírója mesélt a hely létrejöttéről. A szervezők számár fontos volt, hogy a régi történelmének közös kapcsolódási pontjait is bemutassák. A gyalogos és kerékpáros túrán a belváros mindennap a szemünk előtt lévő, de talán mégsem annyira ismert helytörténeti kincseiről is szó volt, amikről persze mind-mind értékes sorokat olvashatunk a városi könyvtárban.

 

JTV

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-