A fűtési időszak veszélyeire hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem és az önkormányzat október negyedikén tartott fórumán a városházán. Telente három-négy kémény- és lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat Jánossomorján. Ha nem ügyelünk a biztonságra, karácsonyfánk egy szikrából akár pár másodperc alatt lángba boríthatja a lakást. A bajt tetézi, hogy sokszor a menekülési útvonalakban állítják fel a fenyőt a lakók. A mosonmagyaróvári katasztrófavédelmi kirendeltség főhadnagya előadásában nemcsak erre hívta fel a meghívott városi intézményvezetők, szervezetek figyelmét: Nagy veszélyt jelent a kazánokban, kályhákban eltüzelt szemét, ruha, műanyag is.

 

 

Ekkor ugyanis olyan anyagok rakódnak le a kéményben, amik később begyulladhatnak, akár lakástüzet is okozva, amire több példa is volt Jánossomorján az elmúlt években. A harmadik nagy veszély a visszaáramló füst vagy gázfűtés esetén szénmonoxid, ami tragédiákat is okozhat. Ezek elkerülése érdekében szénmonoxid, illetve füstjelzők beszerzését ajánlják a hatóságok.

 

A lakók, főként a gyermekek biztonsága érdekében most a tűzoltóság és az önkormányzat egy-egy jelzőkészüléket adományozott két jánossomorjai kisgyerekes családnak, a város Tanodájának közreműködésével. Az átadón Lőrincz György polgármester kiemelte, a gyermekek biztonságára szeretné felhívni a figyelmet ezzel az adománnyal a város.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-