Három nemzetiszín szalagot is elvágtak múlt kedden Jánossomorján, és sok kis darabja került a Rózsa, a Hársfa és a Bem utca lakóihoz. Ezeket az utcákat látta el új burkolattal az önkormányzat. A lakókat mindenhol koccintani- és harapnivalóval várta a polgármester, a városüzemeltető és a kivitelező Makadám Kft. Megköszönték a lakók türelmét is, de sokak örömmel voltak türelmesek, hiszen vártak utcájuk megszépülésének.

 

 

Az időseknek sokkal biztonságosabb, a gyerekeknek sokkal szórakoztatóbb az utca. Utóbbiak vették a leghamarabb birtokba az új flasztert, akik a közlekedés több fajtáját is kipróbálták már rajta. A Rózsa utca 9 millió, a Bem utca 10 millió, a Hársfa 8 millió forintba került.

 

 

Az önkormányzat úthálózata rendkívül hosszú, 36 km belterületi út és több mint 90 kilométer külterületi út tartozik ide. A város 2016-ban indította útfelújítási koncepcióját, melynek célja, hogy 2019-ig minden rossz, szilárd burkolatú utca megújuljon. Ehhez minden évben legalább 50 millió forintot kellett e területre fordítani, ami túl is teljesült. Tavaly például saját és pályázati illetve állami többletforrásokból közel 100 milliót fordítottak az utakra. 2016-óta már 15 utcát adtak át Jánossomorján és Hanságligeten.

 

 

Ősszel két belterületi főútszakasz is megújul, ahogy a kerékpárút projektjén belül több utcaszakasz is. De a sor még folytatódik: A Malom utca zsákutcai szakasza és a Kápolna utca is megújul még idén. Vagyis jövőre már befejeződhet a rossz állapotú szilárd burkolatú utcák felújítása, és előtérbe kerülhet a ma még kavicsos utcák aszfaltozása, és az utóbbi évtizedekben felújított, ám már kisebb javításokra, változtatásokra szoruló utcák rendezése – mondta el Lőrincz György polgármester. Az új útfelújítási program felmérése tehát már 2019-ben megindulhat, 2020-tól pedig a munkálatok is megkezdődhetnek. Egy kavicsos utca szilárd burkolatúvá tétele azonban közel a kétszerese a burkolat-megújításénak. Ezért a polgármester úgy nyilatkozott, a most 50 milliós felújítási alapot megemelné 2020-ra.

 

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-