A nyers erőé volt a főszerep a szombati országos erős ember bajnokságon, amelynek helyszínéül az utóbbi évekhez hasonlóan most is Jánossomorját választották a szervezők. Ennek fő oka, hogy városunkban két tehetséges fiatal is sikerrel űzi ezt a sportot, Király Richárd és Kurucz Kornél, akiket Darázs Ádám is segített a felkészülésben. A két helyi fiú több országos és nemzetközi versenyen is képviselte már hazánkat, a megyét és Jánossomorját az ország legjobbjai között. A mostani megmérettetésen összességében a 6. helyet szerezték meg, pedig a vártnál nehezebb feladatokkal is szembe kellett nézniük.

 

 

A viadalon kétfős csapatokban vettek részt az erős emberek, hol együtt, hogy egymást váltva kellett végrehajtaniuk a pároknak az elsőre sokszor legyőzhetetlennek tűnő feladatokat. Az egyik leglátványosabb versenyszám a kamionhúzás, ahol bebizonyosodott, hogy egy ilyen monstrum bizony nem adja könnyen magát. De az izlandi kereszt névre hallgató vascső és a vállra helyezett lengősúly cipelése is alaposan megizzasztotta a versenyzőket, a közel 800 kilós traktorgumi forgatása pedig két csapaton is kifogott. Végül összesítésben Sebestyén János és Molnár Zsolt diadalmaskodott. A mieink a 6. helyezést szerezték meg.

 

 

Jövőre a sportág egyik rangos, nemzetközi megmérettetését, a könnyűsúlyú Európa Bajnokságot is Magyarországon rendezik, amelyen a tervek szerint Kornél is Ricsi is indul majd. Kornél mögött nehéz idény áll, Olaszországban a nyár elején a magyar csapat tagjaként indult, ám a bolgár csapat létszámgondjai miatt mégis köztük állt rajthoz. Itt egyéniben a 16-ból 8. helyezett lett. De bekerült a siófoki 10 legerősebb magyart felvonultató versenyre, ahogy a megyét is képviselte másodmagával Lentiben, a megyék csatájában.

 

 

 

 

JTV – JV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-