Ez az első nem járási székhelyen létesülő kormányablak, amely több mint ezerféle ügyintézési lehetőségével nemcsak a városlakókat segíti, de azokat is, akik ezt az utat használják Ausztria felé. Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, agrárminiszter adta át a jánossomorjai kormányablakot szeptember 6-án.

Kicsi, de óriási jelentőségű, hogy a megyében a jánossomorjai az első kormányablak, ami nem járási székhelyen létesült, mondta el Széles Sándor kormánymegbízott a csütörtöki átadón.

 

 

Dr. Nagy István országgyűlési képviselő és agrárminiszter hozzátette, Jánossomorja fejlődésével kivívta, hogy Mosonmagyaróvár mellett a térség alcentruma legyen. Széles Sándor is hangsúlyozta mindezzel Jánossomorja központi jellegét is erősítené a kormányhivatal. Lőrincz György, Jánossomorja polgármestere kiemelte, a város múltjában mezővárosi rang és központi szerep is ékeskedik, az elmúlt évtizedek munkája pedig bizonyíték arra, hogy Jánossomorja jól használta ki a lehetőségeit, élt velük és a kistérség egyre meghatározóbb települése. A kormányablak nyitása pedig nemcsak ezt hangsúlyozza, de az itt élők, ide járók mindennapi életét is városhoz méltóan teszi könnyebbé.

 

 

A három vezető együtt vágta át a nemzeti színű szalagot. Az okmányirodából alakult kormányablak májusban nyitott meg, az avatásig eltelt kvázi próbaüzem is az ügyintézés sikeréről árulkodik, a tavalyi évben 5000 ügyet intéztek itt, ezért további fejlődést várnak tőle, mondta el Széles Sándor kormánymegbízott.

 

 

Az ablak nemcsak a helyieknek, a környéken lakóknak, hanem az átutazóknak is segítséget nyújt. Közel 1000 ügyfajtát intézhetünk itt, gyors, szakértői ügyintézéssel. További bővülés is várható: a földhivatali, munkaügyi és nyugdíjas ügyek is ide kerülhetnek jövőre.

 

 

JTV – HT

 

-hirdetés- -hirdetés-