Múltat idéző patkókopogás, kocsizörgés a szentjánosi utcákon. Augusztus első szombatján ismét a jánossomorjai lovastalálkozó versenyzői vonultak fel, hogy bemutassák gyönyörű hátasaikat a városlakó kicsiknek és nagyoknak, és persze, hogy kicsalogassák őket a Lókertbe. Rég várta az egykori legelő, hogy most újra a lovaknak adjon otthont. A Lókertet az önkormányzat kínálta fel a találkozó helyszínéül, hogy szebb környezetet adhasson Jánossomorja a versenyezőknek és a közönségnek egyaránt. A találkozás öröme még a nagy kánikulát is elfeledtette a lovasokkal és a lovakkal is, mondta Horváth Károly szervező, aki örült a sok versenyzőnek, és reméli, az évek során egyre többen látogatnak majd ki a városból is. A környékbeli lovasbarátok nyáron havonta tartanak találkozókat, versenyeket. Jánossomorján ez a harmadik, mégis, sok környékbeli vendég szívét megnyerte a helyszín és a rendezés. A versenyt és a versenyzőket Lőrincz György polgármester is köszöntötte a megnyitón, kiemelve, hogy egész Jánossomorja számára fontos és szemléletformáló, hogy ilyen rendezvénynek adhat otthont. A városvezető a felvonuláson is részt vett.

Galéria a képekre kattintva!

Több segítő, támogató áldozatos munkájával a sátrakban készültek a finomabbnál finomabb ételek, édességek a vendégek és a lovasok számára, míg lovak a fák alatt hűsölhettek. Sokan itt közelebb is mehettek hozzájuk, készültek a közös fotók, a gyerekek összebarátkozhattak az emberi kultúrától évszázadok óta elválaszthatatlan állattal. Vannak olyan gyerekek is, akik már el sem tudják képzelni az életüket a lovak szeretete és közös családi lovastúrák nélkül. A jánossomorjai iskola diákja, Kempf Lili például idén is pályára lépett a találkozón édesapjával együtt

 

 

A paripák sok fajtáját megnézhette itt a közönség, hátasok, fogatok egyaránt felvonultak és versenyeztek, így mindegyik sportágról, mindegyik lófajtáról lehetett tanulni valamit. A fogathajtók ügyesen vették az akadályokat, de az idővel is küzdöttek a versenyzők. Akadtak rutinosak és kezdők is, fogathajtókban és lovakban egyaránt. Így, bár a versenyt mindenki komolyan vette, valójában a környékbeli lovas közösség és az állatot szeretők ünnepe volt a harmadik lovastalálkozó Jánossomorján.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-