Nagy összeggel, további több mint 24,5 millió forinttal száll be az önkormányzat a Klafszky-tagiskola több mint 100 milliós, tankerület által irányított, de Uniós forráson nyugvó felújításába. Bella Zsolt alpolgármester elmondta, a projektben az önkormányzat is közreműködik, azon felül is, hogy az iskola melegítő konyhájának két és fél milliós technikai felújítását már az önkormányzat finanszírozza jelenleg is. A teljes felújítási tervben ugyanis szerepeltek opcionális lehetőségek, amik a nem elegendő forrás miatt kimaradtak volna, ám a tankerülettel együttműködve azt az önkormányzat most finanszírozza. Erről múlt héten, rendkívüli ülésen döntött Jánossomorja képviselő-testülete. Kiemelte, a város számára fontos, hogy az iskola minél teljesebben újuljon meg, ezért a városvezetés  számára is támogatandó volt a lehetőség, még akkor is, ha nagy összegről van szó. A konyha és étkező az önkormányzat kezelésében is maradt, ennek felújítására most 14 milliót szavazott meg a testület. Három teremhez nem nyúltak volna hozzá, ezt most mégis megteszik, az önkormányzat 8 millió forinttal támogatja a felújításukat. Ez összesen 22 milliós épület-, és 2,5 milliós technikai beruházás az iskolában a város részéről.

 


Megújul az iskola – Július második felétől már ez a rég várt látvány fogadja a Szentpéteren járókat

A lakók már rég várták, július első felében el is kezdődött a Klafszky-tagiskola felújítása. Ezt több mint 104 millió forintos, Európai Uniós pályázati forrásból finanszírozza a győri tankerület – e mellé jön még az önkormányzat által most vállalt forrás. Ennek során főként az épület biztonsági és komfortfokozatát emelik. Szigetelnek, villanyszerelési munkákat végeznek, felújítják a termeket, folyosókat, egyéni vagy kiscsoportos foglalkozásokra lehetőséget nyújtó helyiségeket, illetve csoportszobát alakítanak ki. Jelenleg az épületek víz elleni szigetelése is zajlik, fejlesztő termeket hoznak létre, a nevelői más helyre kerül, helyén két öltözőt alakítanak ki. Több terem teljes aljzat és nyílászáró-cserén esik át.

További felújítások a városban

A nyári intézményi felújításoknak ezzel nincs vége: Szintén önkormányzati forrásból, közel 10 millió forintból újul meg a pusztasomorjai óvoda. Itt háromrétegű, műanyag ablakokat és homlokzati szigetelést is kap a régi épület. A raktárhelyiségeket is átalakítják, az eddig itt működő Család- és Gyermeksegítő Szolgálat pedig ezentúl a városházán várja majd az ügyfeleket. Kisebb felújítások máshol is zajlanak: A szentjánosi óvoda bejárati ajtaját cserélték ki, a bölcsődében parkettáznak, az épület előtt pedig a hamarosan odaérkező fő utcai parkosítás előkészületei indultak meg.

 

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-