Haláleset az andaui tónál – óvatosságra int a tűzoltóság!  – Valószínűleg nem tudott úszni az a 26 éves bolgár férfi, aki vasárnap este ugrott le az andaui bányató ugrótornyából a 12 méter mély vízbe, majd nem bukkant fel – írja a BVZ osztrák lap. Az andaui tűzoltókat, a tartományi búváregységet, a mattersburgi búvárszolgálatot és Burgenland több búvármentőjét is riasztották, miután hiába keresték a fürdővendéget. A férfi több mint fél órát maradt a tóban, mire egy tűzoltóságnál szolgáló búvár megtalálta és a felszínre hozta. Újraélesztés után stabil állapotban szállította a mentőhelikopter az eisenstadti kórházba, ahol azonban a sikeresnek tűnt mentés után hétfőn mégis belehalt sérüléseibe.

A tűzoltóság felhívja a fürdővendégek figyelmét, hogy tartsák be a fürdőzési szabályokat. Fokozottan figyeljenek az andau strandot látogatók a tó sajátosságaira, a mély, hideg vízre, amely a jó úszóknak is gondokat tud okozni, nemhogy azoknak, akiknek nem biztos a tudásuk. Ha pedig úgy tűnik, hogy valaki víz alatt van, a mentés megkezdésével együtt a tűzoltóságot is hívják!

 

A bvz.at felvétele!

 

A baleset kapcsán a helyi önkormányzat hangsúlyozta, hogy a jánossomorjai bányatavakban a fürdés továbbra is tilos és életveszélyes!

 

JTV – IVV

-hirdetés- -hirdetés-