Megható pillanatok szorították el a diákok, tanárok és a rokonok torkát pénteken és szombaton, a város iskoláiban rendezett ballagásokon. Idén három kiváló tanulót is kitüntethetett az önkormányzat.

A szükséges változás kezdetén, könnyek és mosolyok között engedték útjukra a nyolcadikosokat az iskolák és a családok a hétvégén. Pénteken a központi iskolában kezdődött a búcsú, a diáktársak és a ballagók közös műsorával, ahol a hetedikesek is elköszöntek a barátoktól. A két ballagó osztály nevében egy-egy tanuló búcsúzott el a falaktól, kedves tanároktól, dolgozóktól, amiktől oly sokat kaptak a végzősök.

 

Galéria a képre kattintva!

 

A műsorban sok szavaló, énekes tanuló és az iskola énekkara is közreműködött, többek között az itt nagyon helyet talált Kirúgjuk magunk alól a Földet című Republic dal kiváló előadásával. Az iskola nevében Bella Zsolt igazgató, alpolgármester köszönt el a gyerekektől, kiemelve, hogy reményei szerint a pályaválasztás során mindenki a neki való utat választotta. De hangsúlyozta azt is, nem csak a tudás fontos, az alma mater más értékekkel is felvértezte a diákokat. Az iskola elköszönt a szülői közösség aktív tagjaitól is, egy-egy virággal köszönve meg munkájukat.

Az ajándékok, oklevelek sora pedig hosszúra nyúlt. Számos diák vehetett át elismerést tanulmányi eredményeiért, versenyeken való sikerekért, a közösségi munkáért, sporteredményekért, vagy éppen a nyelvtanulásért. Az önkormányzat nevében Lőrincz György polgármester a város kiváló tanulója címet adhatta át. Kiemelkedő, hogy idén három diák érdemelte ki a címet, köztük a központi iskola tanulója, a minden évben kitűnő bizonyítványt szerző Neuberger Jázmin. Jázmin számára a céljai elérésében fontos a tanulás, és szeretné ha ezt a tapasztalatot továbbadhatná az alsóbb éves diákoknak is.

Búcsúztak Péteren is

Tarisznyával a vállukon, virággal a kézben indultak utolsó iskolai útjukra a ballagó nyolcadikosok a Klafszky Katalin tagiskolában. Az ott maradó hetedikes diákok minden ballagótól egy-egy vicces tulajdonsággal búcsúztak. A végzős diákok felelevenítették az elmúlt 8 év legfontosabb történéseit, amikre mindig jó lesz visszagondolni, de a hetedikeseknek is adtak pár jó tanácsot. A hosszú és áldozatos munkát egy szál virággal köszönték meg a tanároknak, segítőknek, búcsúzó szülői közösségi tagoknak.

 

Galéria a képre kattintva!

 

Nemes Csaba tagiskola igazgató is jó tanácsokkal látta el a ballagókat. Idén Mosonszentpéteren két diák is kiérdemelte a Jánossomorja Kiváló tanulója címet, Tóth Endre és Tóth Evelin 8 éven keresztül kitűnő tanulmányi eredménnyel végezte az iskolát, szabadidejükben rengeteg megyei és országos tanulmányi versenyen vettek részt, ahonnan szinte mindig kiváló eredménnyel tértek haza. A rengeteg munka után mégis meglepetéskén érte a kiválóságokat a kitüntetés, szerényen gondolkozva mégis büszkék arra, hogy egy kicsit beírták magukat ezzel a város történelmébe.

A búcsúzó osztály kiemelkedő tanulói is elismeréseket vehettek át az iskolától és a német nemzetiség képviselőitől is. Majd a végzősök az előttük álló élethez fűződő reményeiket szimbolizáló léggömböket eresztettek útjára, a ballagás szó szerint felemelő pillanataként.

 

A szentjánosi és a szentpéteri ballagás felvételét a linkekre kattintva, videótárunkban is megnézheti!

 

 

JTV – KÉ – HT

-hirdetés- -hirdetés-