4:2-re győzött a Jánossomorja a Gyirmót ellen múlt vasárnap – igaz, barátságos mérkőzésen, ahol a 20 évvel ezelőtti Szabad Föld Kupa megnyerését ünnepelték az akkori csapat játékosai és vezetői. Mintha csak tegnap történt volna, pedig 20 éve már, hogy a Jánossomorja bejutott a Szabad Föld Kupa döntőjébe, ahol 1-1-es döntetlent követően büntetőkkel győzte le a Szabadegyháza együttesét 4-2-re. Az utolsó találat a csapat jelenlegi edzőjéhez, Varga Róberthez fűződik, így lett az ország legjobb amatőr együttese az akkori Jánossomorja.

Húsz évvel később már barátságos mérkőzés emlékezett a régi szép időkre. Az 1998-as Jánossomorja és a 2001-ben győztes Gyirmót mérkőzés kezdőrúgását a súlyos balesetből felépült korábbi játékos, Hegedüs Béla végezte el. A taktikus edzői utasítások meghozták a győzelmet. A vége 4-2 ide, bár az ellenfél góljait is jánossomorjai játékos szerezte, hiszen létszámgondok miatt a vendéglátók kisegítették a Gyirmótot.

 

 

A mérkőzés utáni megemlékezésen megjelentek a korábbi megyei sportvezetők, az akkori egyesület  elnöke és vezetősége, és az akkori polgármester is. Felidézték a Jánossomorja menetelését a döntőig, és mindannyian kiemelték az akkori csapat igazi erejét, az összetartást, emelte ki Fazekas Imre, szervező, korábbi szakosztályvezető. Drobnitsch Tamás edzői pályáján pedig nem ez volt az egyetlen, csupán az első kupasiker, hiszen vezetőként az 1998-as Szabad Föld Kupát követően 2012-ben SportM Kupát is nyert a JSE-vel.

És ezzel még nem ért véget az 1998-as dicsőségmenet. Az országos kupa megnyerése után a csapat bajnok lett a megyei első osztályban és az NB III-ba jutott, majd később játszhatott az NB II-es szereplésért is.

 

-hirdetés- -hirdetés-