Harminchárman váltak vasárnap keresztény nagykorúvá. A Keresztelő Szent János templomban Dr. Veres András győri megyéspüspök szolgáltatta ki a bérmálás szentségét 19 nyolcadik osztályosnak és 14 felnőttnek. A püspök urat a bérmálkozók képviselője, Horváth Klaudia tanárnő köszöntötte, a város nevében pedig Bella Zsolt alpolgármester, az egyházközség tanácsadó testületének tagja üdvözölte. Veres András a szeretet erejéről beszélt a híveknek.

A bérmálkozókat négy hitoktató készítette fel, Varga Györgyné munkáját átvéve Buri Károly és Majorné Nagy Marianna oktatta a diákokat, a felnőtteket Kótai László tanította. A szentmisén a hívek imádkoztak a főpásztorért, aki aztán ünnepélyesen megkente a bérmálkozókat balzsamos olajjal. A bérmálkozó a szentlélek hét ajándékát kapja meg, így alkalmassá válik a hit terjesztésére.

 

Galéria a képekre kattintva!

 

A bérmálkozáson az épp e segédkezésért hazaérkezett Kiss György Barnabás detroiti ferences atya illetve Szakály Gyula mosonszentjánosi születésű plébános, valamint a Kapui Jenő, mosoni plébános is segédkezett. A szertartás végén a bérmálkozók a plébánia elé vonultak, ahol pár kedves szót még váltottak. Szakály Gyula elmondta, még nem volt olyan, hogy szentpéteri vagy szentjánosi születésű pap ne lett volna, de jelenleg ő az utolsó, így ösztönözte a bérmálkozókat e pálya választására.

 

 

A plébánián aztán a város képviseletében Lőrincz György polgármester és a sütemény egyik megmentője, Rozs Gyuláné Fáni néni egy igazi somorjai mákos rétest, a megyerikummá vált helyi édességet adott át Veres András püspöknek a település köszöneteként.

 

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-