Elkezdődtek az óvodai ballagások Jánossomorján. A legnagyobb legkisebbek búcsúztak el az óvodától, az óvó néniktől és dadusoktól. Minden óvodai csoportban az évzárón búcsúztatják el a csoporttársak az iskolába indulókat, meghitt kis műsorral.

A Süni csoport legkisebbjei előcsalogatták a napot nagyobb társaiknak, akik megmutatták, milyen egy igazi esküvő az óvodában. A vidám pillanatok után aztán a búcsúzás percei következtek. A csoportból három nagylegény indult útnak, őket szeptembertől már az iskolapad várja. Az óvónénik feltarisznyázták a gyerkőcöket, akik aztán egy kedves verssel köszöntek el társaiktól.

 

A Tulipán csoportosok is búcsúztak az iskolás korú gyerekektől pénteken. A legnagyobb ovisok már itt is felkészültek az új kihívásokra és fontos ígéreteket tettek, hogy milyenek is lesznek ők, ha már iskolába járnak. Dalokkal és versekkel köszöntek el az óvodától és ott maradó társaiktól. A csoport a pünkösdölés hagyományát is felelevenítette a nézőknek.

 

Szombaton a Napraforgó csoport gyerekei gyűltek össze, hogy évzáró műsorukban megmutassák mi mindenre volt elég egy év, mennyi újdonságot tanulhattak az óvónéniktől. Mesejátékukban a szívtelen csigát mutatták be, aki senkinek nem akart menedéket nyújtani, de végül ő járt pórul. A ballagók itt is külön versekkel, dalokkal köszönték meg a sok sok törődést, amit az óvodában kaptak.

 

A nagycsoportosoktól mindenhol nehéz szívvel búcsúztak az óvónénik, dajka nénik. De búcsút vettek a szülői közösség segítő anyukáitól is.

Városunkból idén 46 gyermek ballag az óvodákból, őket szeptemberben már az iskola várja.

-hirdetés- -hirdetés-