Közel 15 méter magas a város idei májusfája. Az életet jelképező hagyományt idén is az Örökség Kulturális Egyesület elevenítette fel, de rengetegen csatlakoztak az ünnepi feladathoz. A fa hétfő este érkezett a Millenniumi Parkba, a férfiak vállán. Itt aztán a vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek színes szalagokkal díszítették fel, de hagyományosan egy-egy üveg itóka is felkerült a lombok közé.

 

Fotógaléria a képekre kattintva

 

Az idén a szokásosnál is magasabb fa komoly feladat elé állította a legényeket, férfiakat, többen álltak be segíteni a park közepére való felállításában és biztonságos kicövekelésében. Persze a munkát siker és a nézők tapsa koronázta meg.

 

Fotógaléria a képekre kattintva

 

A tavaszt, az életet és a termékenységet jelképező májusfát Magyarországon a legények állították hajnalra a kiszemelt lányoknak, rokonoknak, de gyakran egy falu is állított májusfát: E kidöntését táncmulatság kísérte. A jánossomorjai májusfa-kitáncolásban május 26-án, szombaton vehetünk részt. A téren fellépnek az ovis néptánc-csoportok, a helyi iskola diákjai, de fellép a felnőtt csoport és Búzavirág néptánc és népdalkör is.

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-