A választási kampány részeként tartott fórumot a JOBBIK Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje, Jávor Miklós Jánossomorján múlt héten. A témák között a fiatalok lakhatási problémái, a kivándorlás és a Jánossomorja – Mosonmagyaróvár kerékpárút szükségessége is felmerült.

 

 

 

A migráns-kérdés túldimenzionálásával a komoly problémáktól veszi el a figyelmet a kormány, emelte ki Jávor Miklós, a Jobbik képviselőjelöltje az ötös számú országos egyéni választókerületben. Jánossomorjai lakossági fórumán a párt és saját programját összegezte csütörtökön. Kiemelte, nemcsak azt akadályoznák meg, hogy bevándorló ország legyünk, hanem, hogy kivándorló is. Mint mondta, az Orbán kormány alatt 600 ezer magyar, jórészt fiatal ment ki külföldre, évente egy nagy városnyival, 40 ezer fővel csökken hazánk lakossága. Ez összességében több, mint ahány katonánk meghalt a második világháborúban, érzékeltette a történész foglalkozású jelölt.

 

 

De Jánossomorja térségét érintő programpontjai is vannak. Ilyen például a Mosonmagyaróvár-Jánossomorja kerékpárút, a szentpéteri tagiskola belső felújítása és az útfelújítások fokozása is.

Fontos számukra a bérunió, vagyis a nyugatival megegyező bérek biztosítása, illetve a fiatalok lakáshoz segítése. Kiemelte, a hazai fiatalok kilátástalan helyzetben vannak, saját lakásra kevés az esélyük, vagy a másnak kifizetett albérleti díjak, vagy az otthonlakás vagy az adósságcsapda között választhatnak, illetve külföldre mehetnek.  A jelölt fontosnak tartja még az állami szintre emelet korrupciót felszámolását. Mint mondta, ezt azonban csak úgy érhetik el, ha mindenki elmegy szavazni, és nem kis pártokra szavaz. A kis pártokra adott szavazatok ugyanis szerinte azt támogatják, hogy ne változzon semmi Magyarországon.

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-