Karácsony a meghittség, a közösség és a varázslatok ideje is. Ennek szellemében töltötte meg programokkal az elmúlt napokat az óvoda és az iskola egyaránt. A gyerekek közösen adventezhettek, kézműveskedhettek, de karácsonyi kóruskoncert és egy különleges bábelőadás is várt rájuk.

 

 

A jóságról és a barátságról is tanulhattak a gyerekek az óvoda különleges bábelőadásából, amit az elmúlt hetekben adott el minden tagóvodában az intézmény bábműhelye. Az előadás azért is különleges, mert egy a történetet Lukácsné Deli Gabriella újrónafői óvónő írta, és a kolléganők dolgozták át a történetet a bábok nyelvére. Wyszocsánszkiné Zalán Nóra, az óvoda bábcsoportjának vezetője elmondta, nagy izgalommal várták a premiert, hiszen igyekeztek a báb nyelvére lefordítani a mesét. A siker jól látható volt, lebilincselte minden tagóvoda gyerekeit a finom játék, a sok ötletes megoldás és a történet világa.

 

 

A történet szerint a tündérek csodálatos erdejében egy virgonc kis manó örökösen borsot tör a finom lelkű tündérkék orra alá a sok ijesztgetéssel. Ezért aztán a tündérek varázslathoz folyamodnak és a saját módszerével tanítják móresre barátjukat. Az odaragadt manót aztán a saját félelmei ejtik csapdába, amikor sárkánnyá változik a sűrű rengeteg, és ráijeszt a Kótyonfitty nevű manóra. A tündérek eljátsszák, hogy nem tudják kiszabadítani társukat, de aztán persze hamar segítenek rajta, és ők is belátják, hogy az ijesztgetős társuk megzabolázásának legjobb módja, ha többet törődnek vele.

 

Karácsonyra nemcsak mesével, hanem kézműveskedéssel is készültek a szentjánosi óvodában. Adventi fabrikálásra várták a családokat 14-én. Minden asztalnál más-más érdekesség várta a leülőket, különböző karácsonyi díszek készülhettek a legkülönfélébb anyagokból. Az udvar is megtelt, itt meleg teát, puncsot és süteményeket kínáltak az óvónők és a szülők.

Az ünnep hetében pedig már karácsonyi dalok csendültek fel az ovikban. Az iskola kórusa adott hagyományos és megható karácsonyi koncertet a gyerekeknek. Felcsendültek betlehemi népdalok. Hallhattunk magyar és angol karácsonyi énekeket, több szólamban. Az óvónők és a gyerekek mindenhol hálás szívvel fogadták és tapsolták meg az előadást.

 

 

 

Az alsós iskolások is énekekkel ünnepeltek szentjánoson. A Glázer-Kozma Galériában bekuckózós adventi készülődést szervezett számukra az iskola, ahol Körmendi Hajnalka, a Canto Excolo Kamarakórus tagja is énekelt és mesélt a gyerekeknek. A központi alsóban az advent hetei alatt a folyosó is ünnepi díszbe öltözött, téli táj tárult a gyerekek elé, igazi mézecskalács-házakkal, ünnepi fényekkel. A felsősök itt az iskolai kórus és a pedagógusok közös énekével ünnepeltek az aulában.

 

 

 

A Klafszky tagiskolában csütörtökön este ünnepeltek a gyerekek és a szülők együtt, egy nagyszabású műsorral, amiben minden osztály szerepelt. Sokan versekkel, mesével készültek, de voltak, akik tánckoreográfiával mutatták meg a tél, és a hamarosan kezdődő téli szünet örömeit. Gyertyafényes karácsonyi táncot is láthattunk a diákok és tanárok közös előadásában. Az iskola gitárszakköre is üzeneteket hozott a közönségnek, de a német nyelvet tanuló diákok is köszöntötték társaikat. A műsort pedig közös éneklés zárta, karácsonyi útravalót bízva a szünetre induló diákokra.

 

 

 

 

JTV

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-