Szinte az összes csoport teljes létszámmal működik a helyi Aranykapu Óvodában, és télre be is telnek a férőhelyek. A magas gyereklétszám öröme mellett a feladat is sok. A szeptembertől ide járó kiscsoportosok is most ismerkednek az új közeggel.

Új játékokkal és új játszótársakkal ismerkednek a szentpéteri óvoda legkisebbjei, éppen ugyanez zajlott a múlt héten mindhárom jánossomorjai tagóvodában. A nyári egy csoportos ovi után szeptembertől elsejétől újra minden csoport kinyitotta kapuit. A 34 új jánossomorjai kiscsoportos beszoktatási időszaka folyik.

Az óvoda nemcsak sok új barátot, rengeteg tanulnivalót is tartogat a közösségben való életről. Sorakozók, napirendek, új játékok, versek. De új ízek, ételek, új szokások járnak a közös étkezéssel is. Persze a legrosszabb ebből az, hogy ide már nem jöhet el anya vagy apa…

A fő cél, hogy októberig mindenki szívesen jöjjön már óvodába. De nemcsak szeretettel, sok fejlesztéssel is várta a gyerekeket az ovi. Idéntől már mindenhol óvodai ágyneműk várják már az ovisokat. Péteren saját forrásából vásárolhattak udvari játékokat, az intézmény pedig konyhai eszközöket, textíliákat újított meg. Pusztasomorján a tornaterem lambériázását végezték el, Szentjánoson pedig az udvari játszótér újult meg a nyár elején, közösségi összefogással, közel 8 millió forintból. Az óvodai játszóterek szisztematikus felújítása a város tervei között szerepel.

Az intézmény közel teljes kihasználtsággal 182 gyerekkel működik. De decemberig újabb kicsik, középsősök és nagyok is érkeznek. Velük tele lesz az óvoda 195 helye. Visszautasítani azonban nem kellett senkit sem Jánossomorján.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-