Fogathajtás és lovas felvonulás is csábította a lovassportok szerelmeseit szombaton Szentpéterre. A helyi lovas társadalom fogott össze, hogy egy rendezvényen népszerűsítse a lovas sportokat és hozza közelebb a hátasokat a városlakókhoz. A kezdeményezést évenként szeretnék folytatni a lovasok.

 

 

Huszárok és cowboyok, fogatok és szekerek a jánossomorjai főutcán. Vidám lovas felvonulással kezdődött az első jánossomorjai lovas nap szombaton reggel. A menet aztán a szentpéteri lovardába érkezett. Itt a lovas-sport számos ága vonult fel, ügyességi és gyorsaság lovaglás, fogathajtás is szerepelt az estig tartó programoknak.

 

 

A lovaglás helyi szerelmesei fogtak most össze, hogy a lovas napon közelebb hozzák ezeket a szép állatokat a jánossomorjai közönséghez, mondta el Horváth Károly szervező. Kiemelte, szeretnék, ha helyben is minél többen tanulnának meg lovagolni, amire lehetőséget is biztosít a lovarda. Szombaton számos helyi is nyeregbe vagy bakra pattant a rendezvényen, hogy népszerűsítse a lovaglást. De a közönség is megtisztelte bizalmával a lovakat és lovasokat, sokan megfordultak a lovardában, nagy és kicsi pariparajongók egyaránt. Szponzorok és segítők együttműködésében jött létre az első rendezvény, amit a szervezők reményei szerint még több követ majd – úgy néz ki, a jánossomorjai, vagy épp a Szigetközből és a Rábaközből idesereglett lovasokon, hajtókon ez nem fog múlni.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-