A város óvodásai már a múlt héten is ünnepeltek, annyi vidám, érdekes programmal várták őket a pedagógusok. Kézműveskedhettek a könyvtárban, ovigalériában mutatták meg alkotásaikat, tánctudásukat és egy bábjáték is tanította őket a helyes értékrendre.

 

 

 

Vidám gyermekhangot töltötték be a könyvtárat múlt kedden délelőtt. A jánosi ovi két csoportja látogatott el az intézménybe, ahol kézműves foglalkozás várta őket. Terményekkel, magokkal, virágokkal ismerkedhettek, de a legfontosabb a könyvtár megismerése volt. Az új vezető, Kocsis-Szombathelyi Adrienn szeretné a legkisebb korosztállyal is megismertetni a könyvtárat, amely egyre inkább közösségi rendezvények helyszíne is szeretne lenni.

 

 

De az ovisok kézügyességét Szentpéteren is megcsodálhattuk. Kedden az ovi ügyes nagycsoportosainak elkészített díszeit mutatta be az ovigaléria. A szorgos kezek változatos technikákkal dolgoznak, ötletes, vidám díszeket, játékokat készítenek. A gyerekek vidám műsorral nyitották meg a kiállítást, amire sok szülő is ellátogatott. A mondókák, versek a kézműves munka örömeiről szóltak. Az ovi pedagógusok vezette néptánc-csoportja pedig énekekkel, táncokkal és körjátékokkal tette szebbé a délelőttöt.

 

 

Az óvoda szentjánosi és pusztasomorjai óvónők alkotta bábcsoportja egy régi tervüket valósította meg idén. A Sómesét adták elő a gyerekeknek, múlt pénteken, Szentjánoson. A jól ismert történetből kitűnik, hogy néha a legkisebb, legátlagosabb dolgok is elengedhetetlenül fontosak, és az értéket nem mindig veszik észre az emberek elsőre. A félmarionett-technika is sikert aratott, elnyerte a gyerekek tetszését, hogy nemcsak a bábot, hanem a bábost is látják, aki együtt él a figurával. A darabot a következő héten minden tagóvoda gyermekei megnézhették.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-