Január végétől már télen is várja már a csoportokat a pusztasomorjai Sós Antal Közösségi Ház – Radiátorok váltották a régi cserépkályhát, a város négymillió forint értékben korszerűsítette a fűtést az új intézményben. Az átalakításból már csak egy hőlégbefúvó felszerelése van hátra, de a nagyterem már így is alkalmas csoportok, rendezvények fűtési szezonban való fogadására, amire nagy igény volt.

Nemcsak művészeti csoportok, de baráti társaságok, céges rendezvények is gyakran kapnak itt helyet, enyhítve a művelődési ház zsúfoltságán. Az épület felújítását és működtetését az egyesület és az önkormányzat közösen valósította meg. A további tervek között szerepel a pince fűtésének kiépítése, valamint a homlokzati nyílászárók cseréje is. Felújításra vár még az épület 120 éves kapuja, és egy tükörfal is az elképzelések között szerepel. A közösségi ház Facebook oldalán, illetve a városházán minden érdeklődő tájékoztatást kaphat a terem igénylésének feltételeiről.

 

 

 

Rendezvényeket, családi, civil, művészeti csoportokat, zenekarokat is szeretettel vár az új, immár télen is nyitva álló szintér – mondta el Molnár Tamás, az Örökség Kulturális Egyesület Elnöke. -„Sok jelentkezőnk van, egy zenekar már jelenleg is itt próbál, de vannak még jelentkezők. Keddtől a néptánccsoport próbái lesznek itt, de azt szeretném hangsúlyozni, hogy ez a közösségi ház nem kizárólag a néptáncosoké. A néptáncosoké is, de mindenkit szívesen várunk ide, sportolókat, pingpongosokat, küzdősportokat, táncokat, tánccsoportokat!”

 

JTV – PK
2017.02.01.

-hirdetés- -hirdetés-