Még a rénszarvasok is elfáradtak a Mikulás jánossomorjai körútján, olyan sok helyre benézett a kedves Nagyszakállú, hogy megjutalmazza és okítsa is kicsit a város gyerekseregét.

Elsőként a pusztasomorjai tagóvodát látogatta meg, ahol már versekkel, dalokkal készültek érkezésére. Persze minden kicsi ajándékot érdemelt. Innen a jánosi óvodába várták, ahol neki és a gyerekeknek bábjátékkal készültek az óvónők. A mese után pedig a gyerekek a tornateremben hallgathatták meg a Mikulás érdekes történeteit az ajándékozásról. Szentpéteren mesejátékot adtak elő a gyerekeknek az óvónők, így várták a Télapót. Sokan aztán saját kis ajándékokkal is meglepték, volt, aki rajzot, volt aki jóságos fogadalmat tett neki, sőt, akadt, aki a cumijáról is lemondott. Az ajándékokat itt a cipőkbe rejtve találták meg az ovisok.

Fotógaléria a képekre kattintva!

Az iskolába is eljutott a Télapó. Szentpéteren már előző nap meglepte a diákokat, Szentjánoson pedig ma látogatott végig minden alsó és felső osztályt. Az alsóban minden gyerek számára hozott egy-egy jó tanácsot, figyelmeztetést, hogy segítsen a jobb érdemjegyekben, szorgalomban, magatartásban. A szünetben még egy dallal is meglepték a meleg kávét hörpölgető Nagyszakállút, aki az iskola téli hangulatúvá berendezett sarkában pihent meg egy kicsit.

A városi mikulásünnepség idén szakított a hagyományokkal, és úgy tűnik, jól tette. Idén minden városrészbe külön látogatott el a Mikulás és osztogatott kis manócskái segítségével ajándékokat. A gyerekek és a szülők mindenhol nagy szeretettel, népes tömegben várták.

Csütörtökön a zenebölcsibe is ellátogatott a Mikulás. A gyerekek szülőkkel, nagyszülőkkel énekelve várták, a bátrabbak pedig oda is mehettek hozzá az ajándékokért.

JTV – HT
2016.12.06.

-hirdetés- -hirdetés-