Az Úrhatnám szolgáló című kisoperával kezdődött az ifjúsági bérlet három alkalomból álló sorozata hétfőn, a művelődési házban. A város idén nagyobb összeggel támogatja, hogy a diákok színvonalas hangversenyeket láthassanak a városban.

A Savaria Barokk Zenekar korabeli hangszerekkel kísért előadásában a szolgálólány elhatározza, hogy gazdája felesége lesz, akinek azonban más tervei vannak. Egyébként sem elégedett az egyre inkább úriasan viselkedő, nevelt lányából lett szolgálójával. A lány a néma szolgát öltözteti be és mutatja be vőlegényeként. A gazdája azonban féltékeny lesz, és meg akarja védeni a veszélyesnek tűnő udvarlótól, de talán kicsit bele is szeret a lányba. Végül a szolgálólányból feleség lesz.

 

 

A Filharmónia szervezte előadásokra 90 gyerek váltott bérletet. Főként zeneiskolásokból áll a közönség, de sokan jönnek az általános iskolából is, és felnőtteknek is lehetőségük van jegyet váltani a programokra. Az ifjúsági bérlet idei évadában még két előadás várja az iskolásokat, felnőtteket. A következő alkalommal az Ungaresca Táncegyüttes produkciója látható majd a színpadon, végül pedig a Budapest Ragtime Band lesz városunk vendége.

A sorozatot az önkormányzat is támogatja, már több éve, különböző módokon segítve a Filharmónia Bérletes Sorozat színvonalas előadásainak helyi bemutatóját. Ez azért is fontos, mert az eleve -relatív- kis gyereklétszámú városba magasabb bérletáron juthatnak el az előadások. Dravetzky István igazgató elmondta: – „Minden évben segíti az önkormányzat az előadások megszervezését. Idén az egyik előadást ingyenessé is tette a gyerekek részére és ez a bérlet árában is meglátszik. Az utolsó koncertre az összes jánossomorjai iskolás ingyen jöhet el, aminek nagyon örülünk, és nagyon köszönjük az önkormányzatnak ezt a lehetőséget és ezt a támogatást.”

 

 

IVV-JTV
2016.10.24.

-hirdetés- -hirdetés-

Instagram

Invalid username or token.