Közel 15 millió forintból készült ez a Klafszky Katalin utca burkolatának teljes felújítása, ami a város egyik fontos idei beruházása volt. Az önkormányzat közös koccintásra és baráti beszélgetésre várta a lakókat pénteken délután az utca elejére.

Lőrincz György polgármester és Lőkös Zoltán a kivitelező Makadám Kft. vezetője a lakókkal közösen ünnepelte a város egyik fontos idei beruházásának elkészültét. Az utcát nemzeti szín szalag átvágásával és söröshordó gurítással avatták fel, amiben a lakók is segítetek. Lőrincz György polgármester és a kivitelező megköszönte a lakóknak a türelmet és az együttműködést, amit a felújítási munkák alatt tanúsítottak.  Az utca elkészültét pedig közös koccintással ünnepelték a városvezetés és a lakók. A Klafszky-utca első szakaszán szegélyt is fektettek, mert az itt közlekedő munkagépek nagyon igénybe veszik az utat. A kanyar utáni részen szegély nélkül készült el az utca.

 

 

Jövőre bővebb keretből

Lőrincz György polgármester elmondta, tovább folytatódik az útfelújítás Jánossomorján. Bár idén 15 milliót fordíthatott útburkolat teljes felújítására Jánossomorja, most újabb szakaszra sikerült forrást elkülönítenie a testületnek. Hamarosan megújul a pusztasomorjai Kossuth utca leginkább elhasználódott, Iskola utca és Szent István utca közötti szakasza. Erre közel 10 milliót tudott elkülöníteni Jánossomorja, amely jól zárta féléves költségvetését. A járdafelújítási programot is folytatják, további ötmilliót szán erre a város még idén. A városüzemeltető nemrég teljes körűen felmérte járdái és útjai állapotát. Ebből kiindulva a következő évek felújításait meghatározó, hosszú távú felújítási tervet dolgoznak ki, rangsorolva a legrosszabb és leginkább igénybe vett szakaszokat. Ebben a lakosság észrevételeire is számítanak. A felmérés eredményét akár már a novemberi ülésén elfogadhatja a testület.

Útburkolat teljes javításárára így idén közel 25 millió forintot fordíthatott az önkormányzat, amely csak saját forrással rendelkezik az útjai felújítására, pályázati támogatást nem kapott hozzá. A belterületi úthálózat kátyúzására 5 millió forintot fordított idén a város. Az árkolási és padkanyesési munkák is elkészültek, de ezek karbantartását folyamatosan végzi a városüzemeltető. Jánossomorja méretéhez képest kiterjedt úthálózattal rendelkezik, ami nagy feladat elé állítja az önkormányzatot, tekintve, hogy szinte alig jut külső forráshoz e célok érdekében.

 

Lőrincz György polgármester elmondta, jövőre remélhetőleg nagyobb forrást tudnak elkülöníteni az utcák felújítására. Tervezhetőbb rendszert kialakítva célzottabban, a legfontosabb helyeken tudják majd megújítani a burkolatokat. Hozzátette, idén szinte esélytelenként indultak a fejlettebb térségek az állami útfelújítási forrásokért, de az ígéretek szerint reménykedhetnek jövőre abban, hogy nagyobb forrásokat szentel ennek Magyarország.

-hirdetés- -hirdetés-