Újabb baleset történt az Andauba vezető út rettegett S kanyarjában. Október hatodikán reggel hat óra tájban ismét kicsúszott, és az árokban álló beton villanyoszlopnak csapódott itt egy Ausztriába tartó személygépkocsi. Valószínűleg az esős, síkos úton nem az útviszonyoknak megfelelően vezetve, relatív gyorshajtás miatt sodródhatott ki. Úgy tudjuk, a bősárkányi sofőr szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

 

 

Nem volt egyszerű megtalálni a baleset pontos helyszínét, a kanyar mellett árokban ugyanis legalább hat egymás melletti keréknyom és rengeteg törmelék, üvegszilánk és számos autó lökhárítóinak darabjai jelzik, elég látogatott volt mostanában a kanyar melletti árok. Sok autó csúszik ki itt, általában a nem megfelelő sebesség miatt. Különösen télen veszélyes a két ív, amikor síkos a burkolat, vagy a havazás miatt nem látható pontosan az út íve. Az önkéntes tűzoltók gyakran érkeznek ki ide, mentenek és húznak ki innen autókat. A város is felkészült arra, hogy nagy havazásoknál külön táblákkal jelezze a „láthatatlan” kanyart.

 

 

Az önkormányzat, a helyi önkéntes tűzoltóság és a helyi katasztrófavédelem évek óta felhívja a figyelmet a veszélyes helyre. Jelenleg több korlátozás is érvényes itt, 70-es tábla és előzni tilos jelzi a veszélyes helyet. De az árokban jól látható, hogy mindez nem elegendő a nem elég elővigyázatos sofőrök számára. – “Az út az elmúlt években egyre jelentősebb forgalmat bonyolít. A városvezetés már nem egyszer szorgalmazta a kanyar biztonságának növelését az utat kezelő Magyar Közútnál, de eddig még hiába.” – mondta el Lőrincz György polgármester.

 

 

A helyzet komolyságát jelzi, hogy nemrég bejelentette a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság, hogy sebesség-ellenőrző pontot jelölt ki az andaui úton, vagyis itt is számíthatunk traffipaxra a jövőben.

-hirdetés- -hirdetés-