A nemrég kiépített elektromos hálózat teljes kapacitására is szükség volt a második alkalommal megrendezett baseball nap sikeres lebonyolításához szombaton. Nem berregett az aggregátor, helyette viszont dobógép, zene, esti villanyfény és hűtött italok jelezték, a rendszer tökéletesen működik. Tavaly még adományokat is fogadtak a szervezők a cél elérése érdekében, idén erre már nem került sor.

A programokat a Rascals U10-es csapatának mérkőzése nyitotta a magyar válogatott azonos korosztályú gárdája ellen. A jánossomorjaiak legjobbjai ezen a derbin címeres mezbe bújtak, így Fekete Janka, Stefkovich Réka és Fekete Dávid ezúttal az ellenfélnek gyűjtögette a pontokat. Ők korábban már egy prágai tornán is részt vettek a nemzeti együttessel, így nem volt teljesen ismeretlen számukra a szerep. A végeredmény 14-2 oda, ami elsöprő fölénynek tűnhet, de a Jánossomorja védekezése sokat javult a mérkőzés vége felé, igaz, támadásban nagyon hiányoztak a válogatottjaink.

 


Fotógaléria a képekre kattintva – Fotó: Jánossomorja Rascals – Felsővári Gergő

Morua Roberto szövetségi kapitány elismerően beszélt a jánossomorjai utánpótlásról és biztos abban, hogy a jövőben egyre több játékosunk kerülhet majd be a korosztályos válogatottakba. A nemzeti csapat edzői és játékosai a mérkőzés után aktívan vettek részt a nap további eseményein, a vetélkedőkön, baráti hangulatban töltve a délutánt és az estét.
Kísérő programként nem hiányozhatott a tavaly oly népszerű rodeó bika, de népszerű volt a légpuskás céllövészet és a traktorozás is. A lányokat arcfestés és hajfonás várta, a kicsik ugrálóvárat vehettek birtokba, a Sarock Vendéglő hamburgerei és italai pedig pótolták az elveszett energiát.

Rengetegen jelentkeztek a sportos vetélkedőkre, melyek közül kiemelkedett a „home run derbi”. Ennek során a dobógépből érkező labdát kellett a pályáról kiütni. A mérkőzésen hazafutást érő mozdulat csak elvétve sikerült néhány játékosnak. Felsővári Gergő két találattal nyerte a felnőttek versenyét, a vendégekkel érkező Piros Ádám pedig a gyerekek mezőnyében diadalmaskodott, három ponttal. Az amatőrként beálló rokonoknak, barátoknak már az is hatalmas sikerélményt jelentett, ha eltaláltak párat a gyorsan szálló labdákból.

Hatalmas csatát hozott a Sarock Vendéglő – Rascals Szülők sorverseny, melyre a Paraszt Olimpia lehetett a legtalálóbb jelző. A nyolcfős csapatok gumicsizma dobásban, kötélhúzásban és talicska tolásban is megmérkőztek. A leglátványosabb versenyszám a baseballos események egyik nagy próbája, a szédülős labdaelütés volt. Lényege, hogy a versenyző előrehajol, homlokát megtámasztja egy földre állított baseball ütőn. Ebben a furcsa pozícióban tízszer körbefordul az ütő körül, aminek következtében olyan mértékben elszédül, hogy nem csak a jobbra-balra, hanem az előre-hátra irányok is problémásak. Ezután kell megtenni néhány lépést egy állvány felé, melyen egy baseball labda van. Ezt kell egyetlen mozdulattal elütni. Leírva bonyolult, kipróbálva is az, de nagyon vicces és látványos. Ebben a két csapat szinte azonosan teljesített, a versenyt végül a Rascals Szülők nyerték.

 

 

A versenyek és vetélkedők után a zene, a tánc és a baráti beszélgetések biztosították a szép számú résztvevő szórakozását. A szervezők elmondták, jövőre nagyobb rendezvényt szeretnének tartani, mivel a baseball egyesület huszadik évfordulóját ünnepelni majd.

-hirdetés- -hirdetés-