Különleges családi kiállítás nyílt Jánossomorján. A helyi alkotó Móczi Sándor Svédországban élő lányával, Orsi Milddel közös tárlatát tekinthette meg a közönség a művelődési házban. Bár a képek első pillantásra eltérőek, mégis sok közös pontot fedezhettünk fel a két alkotó stílusában. Lágy zongoradallamok és lágy ecsetvonások – kellemes hangulatban indult Orsi Mild és édesapja, a Jánossomorján élő Móczi Sándor Családi Szín-kör című, közös kiállítása múlt hétfőn a művelődési házban. Lacknerné Fördős Klára igazgató köszöntötte a két alkotót, a tárlatot L. Burda Zsuzsanna mutatta be a közönségnek. Apa és lánya először állít ki közösen, Jánossomorján.


Érthető, hogy a megnyitót is áthatotta a büszkeség és a meghatottság. Ezzel a kiállítással szerették volna megköszönni a városban feléjük mutatott elfogadást és szeretetet. Orsi sok nyarat töltött el édesapjánál, Jánossomorján, most pedig már családjával látogat ide rendszeresen a Svédországban élő művész – akinek ez a második kiállítása nálunk. Orsi képein állatfigurák jelennek meg, emberi helyzetekben. Az alkotó ezzel az egyszerű, hétköznapi pillanatok fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, amik mindannyiunk életében ott vannak, de talán nem figyelünk rájuk eléggé. – „Az emberek nem figyelnek annyit az egyszerű dolgokra, mint lehetne. Ha itthon vagyunk, és Apu főz egy jó levest, annak én nagyon tudok örülni. Az életben sok apró, egyszerű dolog van, amit nem szabad elfelejteni. Nem könnyű, én is elfelejtem néha, de jó ezekhez visszatalálni.” Orsi elmondta, az egyszerű, boldog pillanatokból Jánossomorján is akad bőven, akár az édesapjával közös munka során is, amiből biztos visszaköszön pár hamarosan képeiről is.

Móczi Sándor most mediterrán hangulatú festményekkel lépett a közönség elé. Egy nyaralás emlékei jelennek meg képein, azonban továbbgondoltan, hol a perspektívákkal játszva, hol rejtett üzenettel vagy kérdéssel ellátva a pillanatot. Nem véletlen, hogy mindkét alkotó számára fontos a gondolatiság, ez is közös bennük, nemcsak az élénk, kifejező színek használata.  A tárlat a tervezettnél hosszabb ideig, egész júliusban várja a látogatókat a művelődési ház galériájában.

 

-hirdetés- -hirdetés-