A város több kereszteződésében, útszakaszán, nagyobb forgalmú csomópontoknál burkolati jelekkel, felfestésekkel igyekszik felhívni a közlekedők figyelmét a fokozott veszélyhelyzetekre az önkormányzat. Így például a megállási kötelezettségre, vagy a szűk szakaszokra is. Most közel tíz helyen tesz így a biztonságért a város, de minden olyan utcára jelek kerülnek szabvány szerint, ahol a szélesség meghaladja az öt métert.

Ilyen például az Ady – Óvári, Rákóczi – Levente, Bajcsy – Bartók, Féltoronyi – Felsőlókert, Dr. Dicsőfi – Óvoda, Iparos – Erdősor kereszteződése. De eddig már az Újerdő és Rákóczi illetve az Ady – Rákóczi utcák  torkolatában jelentek meg ilyen felfestések. Megjegyzendő, hogy a város már 2008-ban is végeztetett egy közlekedési felmérést (lásd ide kattintva), – akkor kevés változást eredményezett a vizsgálat – ahol az Ady, Rákóczi és Sport utcák által határolt szakaszt az egyik legmegtévesztőbb csomópontnak mondták a szakemberek.

Jánossomorja az elmúlt évben átfogóan felmérte a város közlekedési hálózatát és több fontos változtatást is betervezett a biztonság javítása érdekében. Ebből a kisebb átalakításokkal járó tábla-változtatásokat vitték véghez nyár elején, több átalakítás azonban még a következő hónapokban várható.

-hirdetés- -hirdetés-