Úri lakáj látogatott el Jánossomorjára, hétvégén mutatta be a helyi színtársulat a Hyppolit a lakáj című darabot. A pénteki és a vasárnapi előadásokra minden jegy elkelt, de a társulat még egyszer, május 6.-án is színpadra állítja a darabot.

A magyar filmtörténelem egyik legismertebb darabját, a Hyppolit a lakájt mutatta be péntek este a közönségnek a helyi és környékbeli amatőr színészekből álló Moson-Szél Egyesület. A jól ismert történet szerint a hagymát is hagymával evő Schneider Mátyás fuvarozó élete megváltozik, amikor hirtelen gazdaggá válik. Felesége ekkor egy úri lakájt vesz a házhoz és itt kezdődnek a gondok. A helyzetet csak tetézi, hogy Schneider lánya, Terka a vállalat egyik sofőrjével, Nagy Andrással akar elszökni és megmenekülni a szülei által választott férjjelölt, Makáts Csaba elől. A lakáj nem csak a lakást szedi ráncba, a családot is megpróbálja a gazdagok világába bevezetni és opera jegyet vált nekik, de senki nem megy el, mert Mátyás a Kolibri Bárban mulat Mimivel egy táncosnővel, Schneiderné egy kiskocsmában végigeszi az étlapot, Terka pedig a szobájába zárkózik bánatában, mert Nagy András felmondott.

Fotógaléria a képre kattintva!

A dologra azonban fény derül, méghozzá a legrosszabb pillanatban, Schneiderék estélyén, ahol lányuk eljegyzését akarták bejelenteni. A színdarab végén aztán miután minden titokra fény derül, mindenki elégedetten távozik az estéről.

Az ismert dalokat és poénokat is tartalmazó színdarab nagy sikert aratott a nézők körében. Elmondták, nagy öröm helyi színészeket látni a színpadon, ilyenkor a néző és máshogy viszonyul a darabhoz. Az előadás után nagy volt az öröm a színészek körében, de sok nehézséggel kellett megküzdeniük a próbák alatt. Szilágyi Ákos, aki Hyppolitot alakította elmondta, a próbákat volt a legnehezebb összehozni. Nikházi Árpád, a színtársulat vezetője elmondta, hogy mindig nagyon nehéz egy ismert darabot színpadra állítani de megköszönte a nézőknek azt is, hogy szinte együtt éltek a darabbal.

Aki pedig lemaradt a darabról, az még május 6-án, este 7 órakor megtekintheti az utolsó előadást.

-hirdetés- -hirdetés-