Közös éneklésre invitálta a Canto Excolo Kamarakórus a mosonmagyaróvári kórusokat. Szombaton délután a művelődési házban tartott találkozójukon négy társulat lépett a színpadra, a műsor végén pedig közös dalokkal is készültek a közönségnek. A helyi Canto Excolo kamarakórus által szervezett délutánt Lőrincz György polgármester nyitotta meg. A rendezvényen három mosonmagyaróvári kórus lépett színpadra.  A Clangor énekegyüttes Bojér-Varga Szilvia vezetésével spirituálékkal és modern zenei darabok a capella feldolgozásával állt színpadra. A Vissz-Hang Vegyeskar egyházi és világi énekekkel készült a találkozóra. A Halmos László énekegyüttes repertoárjában szinte az összes olyan műfaj megtalálható, amit az ilyen kis létszámú kórusok előadhatnak. Az 1989-ben alakult kórus a győri zeneszerző Halmos László nevét viseli, akivel haláláig nagyon jó kapcsolatot ápoltak.

Fotógaléria a képre kattintva

 A szervező Canto Excolo is színpadra lépett az este folyamán. A 2004-ben alakult énekkar számtalan városi rendezvényen vett már részt, adventi koncertjükkel minden évben meghatározzák a karácsonyi készülődést. A kórus 2014-ben elnyerte a Jánossomorja Kultúrájáért Díjat, majd 2015-ben a Magyar KÓTA által meghirdetett versenyen dicséretes minősítést kaptak. Szabó Attila, az énekkar vezetője elmondta, hogy már hosszú évek óta szerettek volna megszervezni egy ilyen kórustalálkozót. A színvonalas előadások után a közönség és az énekesek is elégedetten távoztak a művelődési házból.

A sikeres találkozó után nem tétlenkedik sokáig a Canto Excolo kamarakórus, a következő próbákon már az adventi koncertjükre készülnek, ahol az idei évben egy különleges meglepetéssel készülnek a városiaknak.

-hirdetés- -hirdetés-