Magyar Kupa elődöntőt rendezett szombaton a Jánossomorja Rascals baseball csapata, ahol meggyőző fölénnyel harcolta ki a négyes döntőbe jutást a Budapest Astros és a Jászberény ellen. A Csirkefogók csapatában bemutatkozott a húsvétkor érkezett japán játékos-edző Atsuyah Tokoh, aki játékos-edzőként kapcsolódott a gárda munkájába, és kiváló dobóként meghatározó volt a Magyar Kupa elődöntőben is. Tokó elmondta, hogy a Rascalsban egy nagyon agresszívan védekező csapatot ismert meg, amely nagyon jó játékosokból áll. Az elődöntőben az Nb III-as Jászberény ellen 22-2-nél, az Nb II-es Budapest Astros ellen 24-1-nél szakadt félbe a mérkőzés a meggyőző fölény miatt. A mieink így a Magyar Kupa döntőjébe jutottak.

További kihívást jelenthetnek a tavaszi bajnoki, és interliga mérkőzések. Radványi Tamás edző elmondta, Tokó az interligában is fontos fegyvertény lehet a csapatnak, „hiszen minden másik gárdában játszik külföldi játékos, ami miatt mi hátrányba is kerültünk, de így azt hiszem, egyenlő esélyekkel indulhatunk a külföldi csapatok ellen is.” Az utánpótlás is nemzetközi porondon szerepelhet: a nemzetközi vonalat erősíti, hogy az U10-es és U14-es korosztály meghívást kapott az osztrák regionális bajnokságba. Fekete Balázs edző elmondta:  „Az idei évtől kezdve a keleti ligába sikerült csatlakoznunk, ide Ausztriába, ami nagyon jó nekünk a közeli csapatok miatt. Ezt örömmel fogadták ők is, mi is, és a tavaszi kiírásba már bevettek minket, hatszor két meccset kell játszanunk. Kétharmadát hazai pályán, és a maradék egyharmadát Ausztriában.”

A nemzetközi mérkőzések során egy barátságos meccs is gyarapítja: amerikai NATO katonák itt töltenek egy hetet Budapesten és környékén, és hazafele megállnak majd egy-egy mérkőzésre mind a két korosztállyal. Az együttesnek résztvevőként lehetősége van a Magyar Kupa döntőjének megszervezésére is. Az augusztus 20-i finálé rendezési jogáért pályázatot kell benyújtani a szövetségnek. Erről a csapat vezetése a következő hetekben dönt.

-hirdetés- -hirdetés-