Már február utolsó hétvégéjén elkezdődött az első forduló a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. A Jánossomorja a Győrszentiván ellen készülhetett, és sok rossz előjel ellenére is itthon tartotta a fontos három pontot. Az idénykezdés nem a legjobb kilátásokkal indult számunkra, az edzőmérkőzések többnyire vereséggel végződtek és a tavaszi szezont több sérült játékossal kezdhette a JSE. Sőt, mondhatni, a téli pihenő és felkészülési időszak során sem csökkent a sérültek száma. A február 28-i tavaszi rajt miatt a szokottnál kevesebb idő jutott az alapozásra, így Drobnitsch Tamás nem a legerősebb felállásban küldi harcba a kék-fehéreket.

A hiányzók pótlására egy új játékos érkezett, Németh Ákos. A védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó, volt csapattársa, a JSE kapuját őrző Tüske Adrián révén került hozzánk. A Bősárkányból Jánossomorjára igazoló Németh Ákos 11 éves korától Csornán játszott, ahol tagja volt a megyei első osztályú bajnok, a megyei kupagyőztes, valamint az NB III-as bronzérmes csapatnak is.

A vezetőedző szerint nem az új igazolások mennyisége, inkább a minősége fontos, hiszen, ha sérültjeink felépülnek, egy sokkal ütőképesebb együttes futhat majd ki a pályára. Az elvárások azonban nem lettek kisebbek a sikeres ősz után.

Drobnitsch edző elmondta, nehéz idényre számít, és a legjobb nyolcba reméli a csapatot. – „Ha mellette a fiataloknak is tudok lehetőséget adni, akkor elégedett lehetek.” Volt miért törleszteni az újonc Győrszentiván ellen, hiszen idegenben 3-2-es vereséggel nyitottunk ellenük az első fordulóban. Ők azóta csak a Lipótot verték meg, míg a mieink egy újabb győzelemmel az ötödik helyre ugorhatnak a tabellán.

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-