Egy újabb, a tévéből már jól ismert sporttal ismerkedhettek meg a Jánossomorjaiak szombaton. Ihász Veronika és Rucska József válogatott darts játékosok a darts rejtelmeibe vezették be az érdeklődőket. Aki pedig kedvet kapott a sporthoz, a bemutató után ki is próbálhatta azt.

Sokan tanultak meg 501-ről visszaszámolni szombaton a művelődési házban, ahol két válogatott darts játékos tartott bemutatót az érkelődőknek, akik kivetítőn is láthatták a mérkőzést. 177 pontos dobást is láthattunk Rucska Józseftől, ami csak 3 ponttal maradt el a legmagasabb 180-as álomhatártól. De Ihász Veronika, a női válogatott tagja, a világranglista 15 helyezettje, többszörös bajnok is megcsillogtathatta tudását. A GySEV által is támogatott játékost más is köti Jánossomorjához, hiszen a vasúttársaság alkalmazottjaként többször is találkozhattunk vele korábban a vasútállomáson.

A bemutató után egy komoly darts verseny vette kezdetét a művelődési házban, ahol 4 táblánál összesen 24 versenyző mérhette össze tudását. A helyi résztvevők mellett bezenyei, csornai és mosonmagyaróvári játékosok is tábla elé álltak. A darts évről-évre egyre népszerűbb sport Magyarországon. Rucska József elmondta, hogy az elmúlt évek sikeres televíziós közvetítései miatt most megnőtt a magyar bajnokságban indulók száma. Ezt klubszinten is érzik a vezetők, január végétől megtöbbszöröződik az érdeklődők száma, akiknek a körülbelül a 20%-a meg is marad a sport mellett.
Jánossomorján is egyre többen állnak a tábla elé, családok és baráti társaságok kedvelt időtöltése lett a játék.  A szervezők szeretnék, hogy a jövőben egy helyi darts klub is megalakuljon, ennek első állomása volt ez a bemutató és verseny.

-hirdetés- -hirdetés-