Veszélyes, így bezárta az uszodát a város – Csütörtökön, február 11-én délután lakat került a jánossomorjai sportuszodára, belső burkolat jelentette veszély ugyanis fokozódott az elmúlt időszakban. Az önkormányzat elébe ment a baleseteknek.

A téli időszakban szemmel láthatóan tovább romlott a tető belső gipszkarton burkolatának állaga. E miatt statikus tervezőt hívott az önkormányzat városüzemeltetési szervezetének vezetője, tartva attól, hogy fokozódott a veszélyhelyzet. A szakértő egyértelmű megállapítása pedig a balsejtelmeket igazolta. A szakértő kimondta: a gipszkarton táblák és a hőszigetelés további vizesedése, és az ebből származó súlytöbblet miatt félő hogy a nehéz, nedves elemek leszakadhatnak. A statikus szakértő rögzítette, hogy az uszoda használata jelen állapotában baleset és életveszélyes.

A szakvélemény kézhez vétele után a városvezetés azonnali hatállyal úgy döntött, a lakosság és a diákság érdekében az uszoda működését bizonytalan időre felfüggeszti. – „A szakértői megállapítások alapján az uszodát felelősen működtetni nem lehet. Nem tudjuk, hogy mekkora a valószínűsége egy-egy elem leszakadásának, de a legkisebb kockázatot sem vállaljuk, hiszen gyerekeinkről van szó.” – mondta el Lőrincz György polgármester.
A város már eddig is kereste a megoldásokat az uszoda rendezésére. A korábban már megállapított nedvesedés miatt a leszakadást megfogó védőhálókat helyeztek fel, ám a vizesedés növekedésével már ez sem nyújthat teljes biztonságot. A gondot az okozta, hogy az uszoda építésénél a rétegrendet rosszul határozták meg és e szerint is helyezték fel, így az megfogja a nedvességet.  A város vizsgálja a felújítás vagy probléma-elhárítás lehetőségeit. – „A legjobb megoldást igyekszünk megkeresni, addig azonban a lakosság türelmét kell kérnünk, a diákság és a tanárok együttműködésében kell bíznunk, hiszen kicsit felborul a sportszeretők és a mindennapos testnevelésre járók élete. Bízunk abban, hogy hamar megtaláljuk a megoldást, bár egy felújítás vélhetően több tízmilliós költségei komoly leckét adhatnak a városkasszának.” – mondta el a polgármester.

Az uszodabérleteket várhatóan vagy időarányosan visszatéríti az uszoda, vagy a felújítás után továbbra is érvényesek maradnak. Erről később tájékoztatja a lakosságot az önkormányzat.

-hirdetés- -hirdetés-