Másodszor gyűltek össze a legjobb hazai és szomszédos baseball egyesületek utánpótlás játékosai, hogy egy téli teremtornán mérjék össze tudásukat. Az utolsó előtti helyet szereztük meg a hat csapatos derbin, mégis óriási volt az örömünk: a torna egyik legjobb, legfordulatosabb meccsét vívták a mieink a szlovákiai Trnava, azaz Nagyszombat csapatával.

 

 

A Rascals már másodszor rendezett téli tornát a magyar baseball szövetség támogatásával a mosonszolnoki csarnokban. Ami a három fővárosi csapat mellett egy osztrák és egy szlovák vendéggel nemzetközire szélesedett. A szombat egész délelőtt folyó csoportmeccseken hol a védekezésben, hol a támadásban sántított a Rascals játéka. Délután aztán, az ötödik helyért folyó helyosztón megrázta magát a Jánossomorja. Először a vendégek játszottak jobban, de a mieink megfeszített játékkal döntetlenre hozták a meccset az utolsó percekre, a rá következő folytatásban pedig megtáltosodtak, 10:4-re győzték le az ellenfelet.

A terem azonban megnehezítette a játékosok dolgát, hiszen kisebb a tér, a labdát dobógép indítja, és felfelé sem volt ildomos elütni a labdát. Červený Marek, a Trnava edzője elmondta szerinte a legfontosabb különbség, hogy a labda teljesen más, sokkal puhább, illetve nem bőr, hanem szövetanyagú. – „Ezért nehezebb is volt a fiúknak a játék. A bázisok is közelebb vannak egymáshoz, ettől gyorsabb is lett a meccs, de biztos vagyok benne, hogy a srácok jól érezték magukat és remélem, jövőre újra eljövünk.” – mondta a nagyszombati edző, aki nagyon elégedett volt a szervezéssel. Szerinte csapata mentálisan maradt alul a Rascalsal szemben, ezért kaptak ki a végén. Ám pont ezeket a helyzeteket kell gyakorolni egy ilyen tornán.

A téli teremtorna egyik célja valóban az, hogy kiélezett tétmérkőzéseket is vívhassanak a gyerekek, megtanulják kihozni magukból a legjobbat nyomás alatt. De a legfontosabb mégis az, hogy mindenki jól szórakozzon. Ezt igazolta Raimund Amon is, a Wiener Neustadt Ducks edzője.: – „Nagyon elégedett vagyok, jól érezzük itt magunkat, örülünk, hogy eljöttünk. Amikor hallottunk erről a téli tornáról, azt gondoltuk, hogy nagyon jó lehetőség a szezonkezdés előtti felkészülésre. A szervezés is elismerésre méltó, a játék is jól megy, a döntőben pedig, …majd meglátjuk mi lesz…” – mondta a bécsújhelyi klub edzője a döntő előtt.

 

 

Az örömük azonban nem volt teljes. Szép játékkal ugyan, de alulmaradtak az Óbudával szemben a döntőben, de mégis örömmel csomagoltak a végén, Jan Hoffman, a torna legjobb játékosa (most valuable player) közülük került ki. A negyedik helyet a Budapest Reds, a harmadikat az Érd Giants szerezte meg.

A torna legjobb dobója az óbudai Gyenes Balázs lett. Külön elismerést érdemelnek a csapatokban dolgozó lányok is, akik nemhogy felvették a versenyt a fiúkkal, de sok szempontból maguk mögött is hagyták őket. A Reds hölgyei és a jánossomorjai Sebők Tímea nem egyszer kapott nagy tapsot teljesítményéért.

A Rascals tornáját a csarnok nagysága miatt helyezték a szomszédvárba a hazai pályáról. A szervezést teljes egészében a Rascals játékosai és a csapat segítői végezték, ami a többi csapat elismerését is kiérdemelte.

 

-hirdetés- -hirdetés-