Az adventi várakozás második hetében is sok közös programot kínált Jánossomorja azoknak, akik társaságban szeretnének készülni a karácsonyra. Ünnepeltek az óvodások, a helyi német önkormányzat és a pusztasomorjai forgatagban a templomot is körbekarolhattuk.

A már hagyományos forgatag várt mindenkit hétvégén a pusztasomorjai templomnál. Wittmann Elekné adventi története és verse nyitotta meg a forgatagot. Majd a Balassi Bálint Nyugdíjas Klub kórusa idézte a karácsonyt dalaival. A forgatag remek lehetőség arra, hogy a lakosok együtt készüljenek a karácsonyra, egy pohár forralt bor mellett közösen beszélgessenek és várják az ünnepet.  Míg a felnőttek a forralt bort kóstolták a templomnál, a gyereke a Sós Antal Közösségi Házban mézeskalácsokat díszíthettek.

 


Fotógaléria a képre kattintva!
Az idei forgatagnak viszont más célja is volt. A Pusztasomorja Templomáért Alapítvány egy különleges templomátkarolásra invitálta a résztvevőket és a híveket. A templomhoz utólag hozzáépített tárolót szerették volna így megóvni a szervezők a lebontás elől, hiszen az épület felújítása során az örökségvédelem megállapította, hogy ez a rész az eredeti terveken nem szerepelt. A segítő kezek pedig szombaton este egymásba értek, a résztvevők akár két körben is körbe karolhatták volna az épületet. A szervezők ezzel szerették volna megköszönni az eddigi segítőknek a munkát és felhívni a figyelmet arra, hogy még sok feladat vár rájuk, míg a templom újra régi fényében ragyoghat.

 

A művelődési házban is karácsonyi hangulat fogadta a német nemzetiségi adventen a résztvevőket. A Klafszky Katalin tagiskola diákjai az adventi kalendáriumról is meséltek, de egy különleges hóemberről is énekeltek. A Tititá Néptáncegyüttes környékbeli egykori német táncokkal készült a karácsonyváró ünnepségre. De a helyi fúvósok is köszöntötték a résztvevőket. A német közösségnek és a nemzetiségi önkormányzatnak fontos, hogy minden évben közösen várják az ünnepet.

 

Fotógaléria a képre kattintva!

 

A héten már a legkisebbeknél is elkezdődött az adventi várakozás. A szentjánosi tagóvoda galériáját téli és ünnepváró képek díszítik, amiket a kicsik már meg is csodálhattak. A galéria megnyitójára pedig a Napraforgó csoportos gyerekek készültek egy kis műsorral társaiknak, akiknek azt is elmesélték, hogy a Télapó hogyan választja ki a karácsonyfáját.


Fotógaléria a képre kattintva!

 

KÉ – JTV

-hirdetés- -hirdetés-