Durranás keltette a Bercsényi utca környékén lakókat vasárnap reggel negyed hétkor. Kis híján lakástűz alakult ki egy villanyórahibából. Több vezeték kigyulladt, szinte az összes elektronikai cikk meghibásodott. A kár a milliós nagyságrendet is elérheti.

A házigazdákat a reggeli ház körüli teendők végzése közben riasztotta meg a durranás, aztán hamarosan szinte az összes eszköz szikrázott, füstölni kezdett. A lekapcsolt rádió pedig megszólal. Személyi sérülés szerencsére nem történt. A helyszínre a mosonmagyaróvári és a szentpéteri önkéntes tűzoltók is kiérkeztek. Az előzetes vizsgálatok szerint valószínűleg a villanyórában ért össze két rossz kábel és keletkezett kisebb tűz és túláram.

 

A tűzoltókat pár órával korábban, szombat éjszaka is riasztották Jánossomorjára. A hanságfalva felé tartó út mellett, a lakott területen kívül egy oszlop dőlt meg, ezt a veszélyt is a mosonmagyaróvári és a szentpéteri önkéntes tűzoltók hárították el.

A tűzoltók ismét hangsúlyozták, hogy több helyen nincsenek, vagy nem pontosak a házszámozások, utcanév-kiírások Jánossomorján. Ez hosszas időveszteséget jelenthet a segítség megérkezéséig, ahogy vasárnap is előfordult. Ezt a problémát már a mentők és a helyi háziorvosi ügyelet is jelezte többször.

Felvételek: Wenesz Roland

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-