Nyugdíjazott pedagógusait tüntette ki a város péntek este. Heten vehették át arany vagy gyémánt diplomájukat annak függvényében, hogy 50 vagy 60 éve szerezték meg képesítésüket. A város számára fontos, hogy ezentúl minden évben köszöntse a szép kort megért tanárokat.

A volt tanároknak egy kis műsorral készültek a Klafszky Katalin tagiskola diákjai és tanára, majd Lőrincz György polgármester mondott köszönetet azért a munkáért, amit hosszú éveken keresztül végeztek a városban. A polgármester a pedagógusok szakmai és emberi értékeinek fontosságáról beszélt. – „Természetesen a család az elsődleges színtér, ahol a gyerekek szocializálódnak, nevelést kapnak. De a pedagógusoknak nagyon nagy szerepük van e folyamatban, főleg ott, ahol a gyerekek ezt a családtól nem kapják meg. Ott nekik kell pótolniuk ezt a nevelő munkát. Hisz a pedagógusok nem elsősorban csak a tudás átadására jogosultak, nem csak ez a feladatuk, hanem példát is mutatnak, jellemet formálnak, alakítanak. Ezért nagyon fontos, hogy kik is a pedagógusaink, kik azok, akik nevelik a felnövekvő generációkat.”

Arany diplomát vehetett át Nagy Józsefné, Tamás Józsefné és Földes Pálné, ők 50 éve szerezték meg tanári képesítésüket. De olyanok is voltak, akik már 60 éve diplomáztak, Vörös Józsefné, Bella Sándorné és Fettik Vendelné gyémánt diplomát kapott a várostól és az intézménytől, ahol a képesítést szerezte. A díjazottakat Bella Zsolt alpolgármester és Neubergerné Berta Barbara, az alsó tagozat vezetője is köszöntötte. Személyesen juttatják el jubileumi diplomájukat Tüske Bélánénak, aki arany, és Lőrincz Istvánnénak, aki gyémánt fokozatot kapott.

Fotógaléria a képre kattintva!
Az est beszélgetéssel és régi osztályképek nézegetésével zárult. A nyugdíjazott pedagógusok szívesen emlékeztek vissza pályájukra és arra, hogy miért választották a tanári hivatást. A köszöntés és ünneplés minden volt tanárnak nagyon jól esett. A város számára pedig fontos, hogy ezentúl minden évben köszöntse nyugdíjazott pedagógusait, és remélik, hogy a jövőben vas diplomás tanárt is ünnepelhetnek.

 

 

KÉ – JTV

2015.11.29.

-hirdetés- -hirdetés-