Közép-Európa legnagyobb betonüzemébe látogatott az önkormányzat képviselő-testülete. Nem kellett messze utazni, ugyanis a Leier Hungária jánossomorjai gyára viseli ezt a büszke címet. A testület most a helyi vezetőkkel találkozott, hogy erősítse a kapcsolatokat, és jobban megismerje az üzemet. A vezetőség előadással és gyárlátogatással mutatta be a termékeket, a cég helyzetét. Lőrincz György polgármester megköszönte a meghívást és megismertette a testület tagjait a cég irányításával.

Szó esett a gyár idetelepüléséről, annak viszontagságairól, és arról is, hogy a város és a cég számára is sikertörténet az itt töltött több mint két évtized. A polgármester kiemelte, hogy szeretné tovább erősíteni a kapcsolatot.

Az udvaron az üzem termékeivel ismerkedhettek meg a képivselők, megtudhatták, mik a legsikeresebb produktumok és milyen helyi tervei vannak a gyárnak. Az 1965-ben, családi vállalkozásként alakult cég 1985-től tevékenykedik hazánkban, ’93-tól működik Jánossomorján. Európában 38 telephelyük van, amely egy nap alatt 140 családi házra elegendő építőanyagot állít elő, összesen 2000 dolgozóval. Az önkormányzat az elmúlt évben több helyi üzemmel is felvette a kapcsolatot és rendszeresen tartanak gazdasági fórumokat is a helyi cégek és a városvezetés részvételével.

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-